Reţeta zilei. Orez cu kaiser şi usturoi
Când îţi doreşti să serveşti celor dragi un preparat gustos, dar care nu-ţi ia foarte mult timp, ia în considerare această reţetă de orez cu kaiser şi usturoi!

Brun, alb, sau integral, orezul poate fi o mâncare sănătoasă și sățioasă, deoarece oferă organismului numeroase substanțe nutritive. Potrivit „Healthline‟, atât orezul alb, cât și cel brun poate conține: proteine, carbohidrați, grăsimi, fibre, magneziu, seleniu, vitamina B6, dar și zinc.
Din ce în ce mai multe persoane aleg orezul brun. Este considerat mult mai sănătos. Conţine fibre, carbohidraţi, antioxidanţi, vitamina B6, mangan, magneziu, fosfor. În plus, orezul alb are mai multe calorii şi carbohidraţi în general. Toate aceste substanţe nutritive sunt necesare în procesul metabolismului, menţinerea sistemului imunitar şi alte funcţii ale celor mai importante organe.
Ingrediente pentru trei porţii
200 g orez
600 ml apă
1 căpățână usturoi
10 ml ulei de susan
10 ml sos de soia
30 ml ulei de floarea-soarelui
50 g kaizer
sare
pătrunjel
Te-ar mai putea interesa: Cea mai simplă reţetă de orez cu lapte. Secretul fiecărei gospodine
Mod de preparare
Pui orezul la fiert în apă cu sare și, când s-a înmuiat, adaugi uleiul de susan.
Între timp, încingi uleiul de floarea-soarelui și călești kaizerul tocat, apoi îl scoți, și pui în loc cățeii de usturoi feliați. Îi lași până când se rumenesc ușor, apoi îi scoți și pui în loc orezul fiert, kaizerul și sosul de soia.
Vezi și: Arancini de orez cu carne
Amesteci ușor și lași orezul la călit până începe să se prindă de margine. Dai deoparte și servești orezul cu usturoiul călit și pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock