Tofu asiatic. Reţeta de post gata în 30 de minute
Încearcă ceva diferit în ultima parte a postului. În cele ce urmează, ai o reţetă de tofu asiatic cu broccoli şi orez.
O alternativă la sursele de proteine animale, tofu este o sursă bună de proteine vegetale, dar şi aminoacizi esenţiali, fier şi calciu, mangan, seleniu şi fosfor, magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1.
Un avantaj important al consumului de tofu este acela că reduce nivelul de colesterol rău din organism. Consumul de tofu reduce, de asemenea, nivelul trigliceridelor şi al colesterolului. Tofu este benefic pentru femei, întărind oasele şi încetinind procesul de îmbătrânire. Vezi cum să-l incluzi într-un preparat rapid, de post!
Ingrediente pentru două porţii
200 g tofu tare
40 ml sos de soia dulce
15 ml oțet de orez
1 cățel de usturoi
50 g amidon de porumb
60 ml apă
30 ml ulei
fulgi de ardei iute, opțional
200 g broccoli
sare
150 g orez
semințe de susan negruT
Te-ar mai putea interesa: Preparat indian cu năut şi lapte de cocos
Mod de preparare
Pui la fiert orezul în apă cu sare. Între timp, scurgi tofu, îl tai cubulețe și-l ștergi cu prosoape de hârtie curate. Amesteci într-un vas sosul de soia, oțetul, usturoiul pisat și, dacă vrei, fulgi de ardei iute. Pui un sfert din cantitatea de amidon, torni apa și omogenizezi.
Vezi și: Salată de linte cu legume
Amesteci bucățelele de tofu cu amidonul rămas și le rumenești în ulei pe toate părțile, apoi torni în tigaie marinada și amesteci. Lași să dea un clocot, apoi dai deoparte.
Sărezi bucățelele de broccoli, bine spălate, și le prepari pe baie de aburi.
Servești tofu cu orez și broccoli. Presari, dacă vrei, susan negru.
FOTO: Shutterstock