Tofu asiatic. Reţeta de post gata în 30 de minute

Încearcă ceva diferit în ultima parte a postului. În cele ce urmează, ai o reţetă de tofu asiatic cu broccoli şi orez.

image

O alternativă la sursele de proteine animale, tofu este o sursă bună de proteine vegetale, dar şi aminoacizi esenţiali, fier şi calciu, mangan, seleniu şi fosfor, magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1.

Un avantaj important al consumului de tofu este acela că reduce nivelul de colesterol rău din organism. Consumul de tofu reduce, de asemenea, nivelul trigliceridelor şi al colesterolului. Tofu este benefic pentru femei, întărind oasele şi încetinind procesul de îmbătrânire. Vezi cum să-l incluzi într-un preparat rapid, de post!

Ingrediente pentru două porţii

200 g tofu tare

40 ml sos de soia dulce

15 ml oțet de orez

1 cățel de usturoi

50 g amidon de porumb

60 ml apă

30 ml ulei

fulgi de ardei iute, opțional

200 g broccoli

sare

150 g orez

semințe de susan negruT

Te-ar mai putea interesa: Preparat indian cu năut şi lapte de cocos

Mod de preparare

Pui la fiert orezul în apă cu sare. Între timp, scurgi tofu, îl tai cubulețe și-l ștergi cu prosoape de hârtie curate. Amesteci într-un vas sosul de soia, oțetul, usturoiul pisat și, dacă vrei, fulgi de ardei iute. Pui un sfert din cantitatea de amidon, torni apa și omogenizezi.

Vezi și: Salată de linte cu legume

Amesteci bucățelele de tofu cu amidonul rămas și le rumenești în ulei pe toate părțile, apoi torni în tigaie marinada și amesteci. Lași să dea un clocot, apoi dai deoparte.

Sărezi bucățelele de broccoli, bine spălate, și le prepari pe baie de aburi.

Servești tofu cu orez și broccoli. Presari, dacă vrei, susan negru.

FOTO: Shutterstock