Reţetă în paşi. Cum să faci cei mai buni dovlecei umpluți

Dovleceii nu lipsesc din meniul de vară. Sunt hrănitori şi foarte gustoşi umpluţi cu carne tocată, legume şi ierburi aromatice. Din cele ce urmează vei afla cum să-i prepari pas cu pas.

image

Dovleceii sunt o legumă delicioasă şi foarte utilă, care ajută la curăţarea corpului de toxine şi poate combate şi anemia. Această legumă este perfectă pentru diete. O sută de grame de dovlecei aduc numai 21 de calorii. Dovleceii elimină cu succes din corpul nostru o cantitate semnificativă de toxine, datorită conţinutului bogat de fibre. Leguma este recomandată mai ales persoanelor care au anumite probleme gastrointestinale. De asemenea, dovlecelul este un cadou perfect oferit de natură împotriva obezităţii, anemiei şi aterosclerozei. De reţinut este că nu este un aliment indicat în caz de constipaţie. Se recomandă pentru boli ale vezicii biliare, a duodenului, dar şi a hipertensiunii arteriale şi a anemiei.

Ingrediente pentru două porţii

3 dovlecei mari

300 g carne tocată, amestec vită și porc

2-3 roșii

50 g mozzarella

1 ceapă

sare

piper

cimbru

oregano

20 g pastă de roșii

30 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Crochete de dovlecei în crustă de parmezan

Mod de preparare

image

Pas 1

Cureți ceapa și o toci, apoi o călești în ulei până devine sticloasă. Adaugi apoi carnea tocată și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.

Vezi și: Budincă de dovlecei cu pui

O condimentezi cu sare, piper, oregano și cimbru, după gust, o acoperi și o lași să fiarbă până scade apa lăsată. Adaugi pasta de tomate și omogenizezi, apoi mai lași pe foc două-trei minute.

image

Pasul 2

Speli dovleceii, le tai capetele, apoi îi tai bucăți, pe care le scobești la mijloc. Nu îndepărtezi tot miezul, ci mai păstrezi o parte, la baza bucății de dovlecel.

image

Pasul 3

Așezi bucățile de dovlecei într-o tavă tapetată și le umpli cu carne tocată.

image

Pasul 4

Tai roșiile felii și procedezi la fel cu mozzarella. Pui peste fiecare bucată de dovlecel câte o felie de roșie și una de mozzarella și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ o jumătate de oră.

FOTO: Shutterstock