Reţeta zilei. Croissante irezistibile, cu glazură de ciocolată
Aluatul tradițional de croissant este distractiv de preparat, dar necesită timp. Este ceva ce toată lumea ar trebui să încerce la un moment dat, dar cu siguranță nu se încadrează în definiția noastră a unei rețete ușoare. De aceea adorăm această rețetă!
Dacă nu doreşti să foloseşti aluat de foietaj din comerţ, ai putea folosi îndrumările de la jos pentru a pregăti cornuri cu ciocolată delicioase. Nu-ţi va mai rămâne decât să întinzi aluatul într-un dreptunghi și să-l tai în triunghiuri. Adaugi ciocolata preferată la fiecare triunghi și rulezi. Dacă vrei să variezi puţin, înlocuieşte ciocolata cu migdale măcinate, alune, nuci, gem sau brânză de vaci în amestec cu zahăr şi ouă. După coacere, glazurează cu ciocolată, toppingul preferat, miere şi nucă sau orice altă glazură preferată.
Ingrediente pentru două tăvi de croissante cu ciocolată
500 g unt
½ kg făină
2 ouă
2 linguri zeamă de lămâie
150 ml apă
1 linguriţă rasă sare
2 tablete ciocolată cu lapte
alune, pentru decor
Vezi şi: Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!
Mod de preparare
Amesteci apa cu zeama de lămâie, ouăle, sarea, 50 g unt. Adaugi 400 g făină şi frămânţi 10 minute sau până când aluatul se desprinde de vas şi de degete.
Presari aluatul cu făină şi-l pui deoparte 10 minute. Separat, omogenizezi restul de unt moale şi de făină. Împarţi acest amestec în trei părţi egale.
Modelezi aluatul în formă de dreptunghi de grosime de ½ de centimetru şi o împarţi în trei, fără a o tăia. Pui o parte din amestecul de unt pe bucata din mijloc. Aduci o parte din exterior peste aceasta, apoi pe cealaltă. Procedezi la fel cu celelalte două părţi din amestecul de unt. La final, împătureşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider 20 de minute.
Te-ar mai putea interesa: Tort de ciocolată cu cafea şi fulgi de migdale
Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime, rotundă, apoi în triunghiuri. La baza triunghiurilor pui câte un cub de ciocolată şi rulezi. Pui croissantele într-o tavă tapetată şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, având grijă să nu deschizi uşa cuptorului în primele 20 de minute.
După coacere, topeşti o tabletă de ciocolată cu lapte pe baie de aburi şi toci grosier alune. Înmoi jumătate de croissante în ciocolată şi le presari cu alune.
FOTO: Shutterstock