Reţeta zilei. Croissante irezistibile, cu glazură de ciocolată

Aluatul tradițional de croissant este distractiv de preparat, dar necesită timp. Este ceva ce toată lumea ar trebui să încerce la un moment dat, dar cu siguranță nu se încadrează în definiția noastră a unei rețete ușoare. De aceea adorăm această rețetă!

image

Dacă nu doreşti să foloseşti aluat de foietaj din comerţ, ai putea folosi îndrumările de la jos pentru a pregăti cornuri cu ciocolată delicioase. Nu-ţi va mai rămâne decât să întinzi aluatul într-un dreptunghi și să-l tai în triunghiuri. Adaugi ciocolata preferată la fiecare triunghi și rulezi. Dacă vrei să variezi puţin, înlocuieşte ciocolata cu migdale măcinate, alune, nuci, gem sau brânză de vaci în amestec cu zahăr şi ouă. După coacere, glazurează cu ciocolată, toppingul preferat, miere şi nucă sau orice altă glazură preferată.

Ingrediente pentru două tăvi de croissante cu ciocolată

500 g unt

½ kg făină

2 ouă

2 linguri zeamă de lămâie

150 ml apă

1 linguriţă rasă sare

2 tablete ciocolată cu lapte

alune, pentru decor

Vezi şi: Triunghi de biscuiţi cu ciocolată şi banane. Cea mai simplă rețetă!

Mod de preparare

Amesteci apa cu zeama de lămâie, ouăle, sarea, 50 g unt. Adaugi 400 g făină şi frămânţi 10 minute sau până când aluatul se desprinde de vas şi de degete.

Presari aluatul cu făină şi-l pui deoparte 10 minute. Separat, omogenizezi restul de unt moale şi de făină. Împarţi acest amestec în trei părţi egale.

Modelezi aluatul în formă de dreptunghi de grosime de ½ de centimetru şi o împarţi în trei, fără a o tăia. Pui o parte din amestecul de unt pe bucata din mijloc. Aduci o parte din exterior peste aceasta, apoi pe cealaltă. Procedezi la fel cu celelalte două părţi din amestecul de unt. La final, împătureşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider 20 de minute.

Te-ar mai putea interesa: Tort de ciocolată cu cafea şi fulgi de migdale

Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime, rotundă, apoi în triunghiuri. La baza triunghiurilor pui câte un cub de ciocolată şi rulezi. Pui croissantele într-o tavă tapetată şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, având grijă să nu deschizi uşa cuptorului în primele 20 de minute.

După coacere, topeşti o tabletă de ciocolată cu lapte pe baie de aburi şi toci grosier alune. Înmoi jumătate de croissante în ciocolată şi le presari cu alune.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum iti activezi hormonii care tin greutatea sub control  Sursa foto shutterstock 2478575365 jpg
DJI 0658 jpg
shutterstock 1827278702 jpg
3aaec0a3 688a 8785 2036 b2ad542cf40b jpg
Chitele de vinete  Sursa foto shutterstock 2030269928 jpg
posterior  foto   Shutterstock jpg
cover Riduri fine sau profunde Află cum Toxina Botulinică poate face minuni jpg
clickpentrufemei ro (1) png
Biscuiti cu ovaz si merisoare  Sursa foto shutterstock 1723499065 jpg
Refacerea musculară   un aspect la fel de important precum timpul petrecut în sala de fitness jpg
shutterstock 2404193037 jpg
shutterstock 2109844580 jpg
Paste cu legume  Sursa foto shutterstock 785621569 jpg
Rutina care iti da energie dimineata  Sursa foto shutterstock 2441063731 jpg
shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg