Sandvişuri de biscuiţi cu îngheţată

1 82006 original jpg jpeg

Revistă nr. 22: Ştiai că în secolul al XVII-lea, în Anglia, îngheţata era considerată o delicatesă, putând fi savurată doar de persoanele care făceau parte din înalta societate? În prezent, acest desert delicios este la îndemâna oricui! Descoperă o reţetă inedită!

Ai nevoie de

500 g biscuiţiPentru îngheţată200 g mure300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime200 ml lapte150 g zahărPentru sos de ciocolată50 g ciocolată, rasă25 g cacao125 g zahăr250 ml lapte5 g amidon de porumb1 lingură de apă

Pentru sosul de ciocolată, pui la fiert laptele, zahărul şi cacaua, amestecând încontinuu pentru a nu forma cocoloaşe. După ce dă în clocot adaugi amidonul dizolvat într-o lingură de apă. Încorporezi ciocolata şi după ce se topeşte iei vasul de pe foc şi îl laşi la răcit.

Pentru îngheţată, mixezi iaurtul cu laptele şi cu zahărul, apoi adaugi murele şi amesteci uşor. Torni compoziţia într-un vas şi o dai la congelator. Amesteci compoziţia 2 ore, din 30 în 30 de minute, pentru a nu se forma ace de gheaţă.

Ungi fiecare biscuit cu sos de ciocolată, apoi aşezi o cupă de îngheţată, o nivelezi pe margini cu o spatulă şi pui deasupra un alt biscuit uns cu sos de ciocolată. Decorezi cu sosul de ciocolată rămas, zmeură şi frunzuliţe de mentă, după imaginaţie. Dai sandvişurile câteva ore la congelator.