S-au întâlnit când ea avea o zi și sunt căsătoriți de 76 de ani!

Fostul președinte american are o poveste de dragoste cum puține mai există în lume! S-a însurat cu Rosalynn Carter pe 7 iulie 1946, cei doi soți serbând luna aceasta 76 de ani de mariaj! Nu numai că americanul este cel mai în vârstă președinte din SUA, dar căsnicia lor este cea mai îndelungată avută vreodată de un șef de stat.

image

Ceea ce ne uimește pe noi este că cei doi soți au sărbătorit zilele trecute 76 de ani de când sunt împreună, dar mai există un fapt surprinzător la povestea lor de dragoste – fostul președinte American și fosta Prima Doamnă s-au cunoscut când ea n-avea mai mult de-o zi!

Carter (97 de ani) avea trei ani când s-a dus cu mama lui ca să vadă nou-născutul Rosalynn, susține revista Good Housekeeping. După prima lor întâlnire, care a avut loc când fetița avea o singură zi, cei doi și-au văzut fiecare de copilăria lor, fără să-și dea seama că destinul îi va reuni din nou pe viață.

The New York Times ne informează că Jimmy și Rosalynn s-au reîntâlnit în 1945, când Carter s-a întors acasă din armată, într-o permisie dată de Marină și avea nevoie de cineva care să-l însoțească la un eveniment.

Prima întâlnire. De fapt, a doua...

Sora lui mai mică, Ruth, i-a propus să-i facă cunoștință cu o domnișoară care era deja îndrăgostită de el. Se pare că Rosalynn l-a remarcat pe Jimmy când aceasta se deplasa prin orășelul lor, Plains, din Georgia, în uniforma lui albă, care-i oferea prestanță și un farmec irezistibil.

image

După prima lor întâlnire amoroasă – care era, de fapt, a doua, dacă e să luăm în calcul întâlnirea lor din copilărie – Carter știa deja că voia să-și petreacă întreaga viață cu Rosalynn. I-a spus mamei lui că „nu există nicio îndoială” că voia să se însoare cu ea. „Știam că era liniștiă, extrem de inteligentă și… frumoasă!”, i-a mărturisit fostul președinte american lui Oprah Winfrey. „Pur și simplu, avea ceva irezistibil!”, a conchis acesta.

După aproape șase luni de la cea de-a doua lor întâlnire, Carter a cerut-o de soție pe Rosalynn, dar cea care are acum 94 de ani l-a refuzat pe motiv că nu voia să se mărite, ci plănuia să-și încheie studiile superioare. Doar îi promisese tatălui ei pe patul de moarte că o să termine facultatea! Așadar zis și făcut!

Aproape 80 de ani de la nuntă

Refuzul primit nu l-a descurajat pe Jimmy, care și-a luat din nou inima în dinți și a revenit cu propunerea în căsătorie. Din fericire pentru el, ea a avut un răspuns afirmativ a doua oară și, pe 7 iulie 1946, cei doi tineri au devenit soț și soție în timpul ceremonie nupțiale care a avut loc în Plains.

Acum, la aproape 80 de ani de la acel moment, fostul președinte american și fosta Primă Doamnă continua să locuiască în orășelul în care s-au cunoscut. „Avem un parteneriat complet!”, susține Carter secondat de jumătatea sa.

Foto - Instagram



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg