Sfaturi pentru a păstra roșiile proaspete mai mult timp

Nu mai ai loc disponibil în frigider, dar îți dorești ca roșiile pe care tocmai le-ai cumpărat să rămână proaspete pe o perioadă lungă de timp? Nu îți face griji! Te învățăm cum să le depozitezi, fără să ai nevoie de temperaturi scăzute.

image

În perioada verii, roșiile sunt mai gustoase și suculente, datorită conținutului lor ridicat de zaharuri pe care îl simțim atunci când le consumăm. Ne place să le adăugăm în mâncăruri, salate și diferite preparate culinare, dar cum reușim să le păstrăm prospețimea pentru o perioadă mai lungă de timp? 

Dacă și tu preferi roșiile, poate ești interesat de această rețetă delicioasă, de post: Orez cu roșii și dovlecei la cuptor 

Unele persoane preferă să le depoziteze în frigider, însă acest obicei este greșit, deoarece temperaturile reci pot afecta textura și gustul alimentelor. Dacă deja nu mai aveai spațiu în frigider, putem spune că ți-am dat o veste bună. Mai avem și altele, deoarece te învățăm câteva strategii la care să apelezi pentru a le menține sănătoase și gustoase. 

Cum păstrezi roșiile proaspete pe o perioadă mai lungă de timp 

Primul lucru de care trebuie să ții cont pentru a păstra roșiile proaspete este să nu le arunci cotorul. Acesta ajută la menținerea prospețimii și la prevenirea deteriorării. Apoi, pune-le pe o tavă sau într-un coș, cu capătul verde în jos și pe un singur strat.  De asemenea, nu păstra roșiile împreună cu alte fructe care emit etilenă, precum mere sau banane, deoarece acest gaz poate duce la deteriorarea prematură a lor. Ulterior, depozitează-le la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumina directă a soarelui. 

Ideal este să le pui într-un loc întunecat și răcoros (nu foarte rece), unde te asiguri că au o bună circulație a aerului. 

Citește și: Top salate europene cu cele mai puține calorii. Pe ce loc se află cea de roșii 

SFAT: Dacă ai cantități mari de roșii și nu le poți consuma în timp util, îți recomandăm să le speli bine, să le tai în bucăți, apoi să le pui în pungi de congelare și să le păstrezi în congelator. Astfel, le poți utiliza la supe, ciorbe, mâncăruri și alte preparate culinare. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg