Reţete uşoare: Salată cu chifteluţe
Dacă ţi-au mai rămas chifteluţe şi nu mai vrea nimeni să le mănânce, le poţi adăuga într-o salată delicioasă, care poate înlocui cu succes cina.
Ai nevoie de
Pentru chifteluţe
2 felii de pâine, fără coajă
120 ml lapte
1 ceapă mare, dată prin răzătoare
500 g carne vită, tocată
1 ou bătut
pătrunjel verde tocat, după gust
busuioc verde tocat, după gust
50 g parmezan ras
sare
piper
ulei,pentru prăjit
Pentru salată
mix de frunze de salată
2 roşii, tăiate
1
mică, tăiată
100 g boabe de porumb, din conservă
busuioc verde, pentru decor
seminţe de pin, păjite
Pentru dressing
1 lingură oţet
3 linguriţe
, după gust
, după gust
Cum se prepară salata
Rupi pâinea în bucăţi şi o pui într-un vas, torni laptele şi o laşi 5 minute la înmuiat. Adaugi ceapa, carnea tocată, oul, busuiocul, parmezanul şi pătrunjelul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci compoziţia până la omogenizare şi formezi chiftele mici. Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu, până când se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le laşi să se răcească.
Rupi frunzele de salată şi le aşezi într-un castron. Adaugi roşiile, 5-6 chifteluţe, ceapa, boabele de porumb şi seminţele de pin. Amesteci toate ingredientele pentru dressing, asezonezi salata şi o serveşti, dacă vrei, decorată cu busuioc.