Mâncarea sănătoasă, consumul de apă şi activitatea fizică: acestea sunt cele mai importante sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos.

1. Cafea

Obişnuieşti să consumi cafea pe parcursul zilei, uneori chiar şi seara?

Cantitatea de cofeină pe care o conţine cafeaua este stocată în organismul tău, pe parcursul unei zile. Aceasta poate să aibă efect chiar şi seara, dacă este consumată în exces. Cu atât mai mult, încearcă să eviţi consumul cafelei seara, deoarece cofeina acţionează cu rapiditate asupra organismului, creând o stare de agitaţie, chiar nelinişte. care are efect direct asupra odihnei tale. Neavând parte de un somn odihnitor, organismul tău nu va putea da randament a doua zi şi starea de nervozitate va duce la stres şi multe alte tulburări.

2.Lapte de vacă

Laptele constituie o importantă sursă de calciu şi proteine şi este recomandat consumul lui zilnic, însă trebuie să eviţi această băutură seara. La fel ca la multe alte băuturi, efectul benefic se transformă seara într-un efect nociv. La ceas de seară, acesta creşte nivelul de colesterol şi duce la depozitarea grăsimilor.

3.Apă cu arome

Nevoia de lichide este prezentă în fiecare zi, însă este extrem de important să consumăm apa plată, fără alţi îndulcitori artificiali, care pot dăuna organismului. Apa cu arome are o serie de îndulcitori şi nu este recomandată pentru un stil de viaţă sănătos. Seara, consumul ei poate duce la o stare de agitaţie şi predispoziţie spre consumul altor alimente nesănătoase.

Este deosebit de important să ai grijă atât de alimentele pe care le consumi seara, cât şi de lichide. Este bine să laşi un interval între cină şi momentul în care vrei să dormi. De asemenea, să reduci consumul de lichide după cină, pentru că efectul lor poate să fie unul nedorit.