1. Tocurile

Pun presiune pe întreaga talpă a piciorului şi de cele mai multe ori pot duce la dezalinierea coloanei vertebrale. Tototdată, purtarea îndelungată a tocurilor poate determina scurtarea şi îngustarea tendonului lui Achile, cel care face legătura între călcâi şi muşchii gambei, ceea ce va face dureroasă chiar şi purtarea încălţărilor cu talpă joasă.

2. Şlapii

Pe lângă faptul că pot fi incomozi pentru că îţi pot provoca răni între degete, îţi pot cauza dureri serioase la nivelul gleznelor, genunchilor şi şoldurilor. Chiar dacă nu sunt atât de răi precum tocurile, tot pot duce la apariţia bătăturilor şi a pintenilor osoşi, dar şi la deformarea degetelor picioarelor.

3. Balerinii

Deşi sunt consideraţi a fi o opţiune mult mai potirvită decât tocurile, balerinii oferă foarte puţin suport piciorului, în special cei care au talpa subţire, putând duce la disconfort la nivelul tălpilor şi al picioarelor.

4. Încălţămintea de alergat

Purtarea perechii de încălţăminte pe care o foloseşti atunci când alergi nu ar trebui făcută în timpul liber fără a înlocui perniţele de suport, dacă vrei să te bucuri de o plimbare extrem de relaxantă, indiferent că mergi pe un drum lin sau de munte.

5. Pantofii cu vârf ascuţiţi

Ştim că îi adori pentru că îţi fac piciorul frumos şi crează senzaţia de alungire, însă ţine cont că pantofii cu vârful ascuţit nu lasă degetele să respire şi pot provoca apariţia băşicilor dureroase, existând totodată posibilitatea ca unghiile să crească spre interior, în carne.

6. Pantofii flexibili

Recomandaţi pentru orele de sport, fiind foarte buni pentru clasele de yoga sau de pilates, în timpul liber nu oferă suficient suport pentru arcada piciorului, putând duce la apariţia platfusului. Adidaşii şi sandalele cu barete sunt cele mai bune variante pentru picioarele tale, pentru că nu îţi solicită musculatura atunci când mergi, fiind stabile şi confortabile.