Boabele de cafea nu sunt numai gustoase, ci sunt şi surse importante de magneziu şi vitamine. În mod evident, ele conţin cofeină şi îmbunătăţesc nivelul de concentrare şi conferă energie. În plus, consumul limitat de cafea creşte rata metabolică şi înlătură riscul de depresie. Acestea sunt doar o parte din beneficiile pe care cafeaua ţi le poate aduce, însă pentru a te putea bucura de ele, trebuie să ţii cont de momentul în care o consumi.

Citeşte şi: STUDIU. S-a descoperit un efect major dat de consumul de cafea asupra rinichilor! 

Cercetătătorii de la Centrul pentru Nutriţie, Exerciţiu şi Metabolism, de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) spun că descoperirea lor va avea un mare impact asupra comportamentului de consum: „Ştim că mulţi dintre noi ne trezim dimineaţa şi, înainte de a face orice altceva, intuitiv consumăm cafea, pentru a ne simţi mai puternici. Până acum am avut cunoştinţe limitate despre momentul oportun de a o consuma‟, remarcă profesorul James Betts, potrivit news24.

Cercetătorii au realizat un studiu care s-a concentrat asupra efectele pe care cafeaua le are asupra nivelului de zahăr din sânge, în momentul trezirii din somn. Ce au descoperit?