Semne că ai probleme legate de obsesia de a deţine controlul

Dorința de a controla totul îţi poate tensiona relaţiile cu ceilalţi. Este un comportament care te împinge să faci totul singur, până la epuizare, pentru a fi aşa cum îţi doreşti. Depistează semnele nevoii de control şi încearcă să scapi de această sursă continuă de stres și anxietate!

image

Atunci când îți combini anxietatea cu dorința de gestionare a tuturor problemelor și nevoia de a face totul singur, de multe ori te lupți să delegi ceva celor din familie sau altor colegi la serviciu, ceea ce îi poate face să se simtă frustrați. Din fericire, există modalități de a depăși acest impuls, dar primul pas este să recunoști că ai o problemă. Vezi care sunt cele 3 semne care arată că s-ar putea să ai probleme de control!

Vrei să faci totul singur

Nu poţi să-ţi scoţi din minte că, dacă vrei să faci ceva bine, trebuie să-l faci tu singur? Acest lucru este adesea corelat cu ideea că nu trebuie să-ţi dai voie să greșeşti. Chiar dacă lucrurile nu au ieşit mereu aşa cum ţi-ai dorit sau dacă ai avut în trecut proiecte neterminate sau obiective eșuate, dorința de a face totul singur este un semnal sigur că ai probleme de control care trebuie rezolvate.

Vezi şi: Capcanele folosite de alţii pentru a te controla. Conştientizarea, pasul către vindecare

Ești anxios

Te simți adesea de parcă ai ţine lumea pe umerii tăi. Tu știi cel mai bine cum se fac lucrurile și-ţi pare că nimănui altcuiva nu-i pasă la fel de mult ca ție. Te trezești noaptea şi te gândeşti cu îngrijorare la viitor, îngrijorându-te dacă îţi vei putea realiza visurile. Devine o problemă dacă se repetă constant. Când te simți anxios tot timpul, indiferent de cât de bine îţi merge, ar putea fi un semn că ai probleme de control.

Citeşte şi: Cele 7 semne clare prin care detectezi o persoană obsedată de control

Te gândeşti la cele mai mici detalii

Pui accent mai mult pe detaliile acţiunilor celor dragi şi a colegilor decât pe lucrurile cu adevărat importante, chiar dacă este vorba despre situații nu justifică implicarea ta exagerată. Te trezești că petreci o parte prea mare din timpul tău dând importanţă unor lucruri insignificante doar pentru că le vrei într-un anumit fel.

FOTO: Shutterstock