Nume de ţări pe care mulţi le pronunţă greşit frecvent

Cum sunt aproape 7.000 de limbi în lume, nu este de mirare că ajungem să pronunțăm diferit numele unor ţări. Indiferent dacă vrei doar să înveți mai multe despre o țară sau speri s-o vizitezi într-o zi, cel mai bine este să cunoști pronunția corectă.

image

Când Donald Trump a pronunțat greșit Namibia ca „Nambia” în 2017, a devenit ţinta multor glume. Jurnaliştii s-au întrebat dacă se referea la Zambia sau Gambia, în timp ce utilizatorii reţelelor de socializare au creat multe meme-uri.

Antigua

Mulți citesc numele insulei Antigua aşa cum se scrie. De fapt, se pronunţă Antiga. Insula a fost descoperită de Cristofor Columb în anul 1493. Tot navigatorul a pus şi numele insulei după cel al bisericii Santa Maria La Antigua din Sevilla. Este o parte a arhipelagului Antilele Mici din Marea Caraibilor. Aparţine de statul Antigua şi Barbuda care are capitala la Saint John`s.

Djibouti

Ortografia acestei țări est-africane este aproape la fel de dificilă ca pronunțarea ei, pentru că are un „d” mut și un „i” care sună ca un „a”. Singura modalitate de a spune Djibouti este Jabuti. Este una dintre ţările al cărei nume se pronunţă greşit frecvent.

Citește și: Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Încearcă să îl pronunţi!

Colombia

Colombia este singura națiune care poartă numele lui Cristofor Columb, descoperitorul Lumii Noi. Este o țară cu o diversitate remarcabilă în ceea ce privește flora și fauna. De fapt, este a doua țară din lume cu cea mai mare diversitate biologică, după Brazilia, care este de 10 ori dimensiunea ei.

Vezi și: Cine a inventat cuvântul OK, unul dintre cele mai folosite termene din întreaga lume. Totul a pornit de la o glumă!

Acum câţiva ani, zeci de mii de columbieni s-au decis să pornească o mișcare numită „Este Columbia, NU Columbia”. De la Facebook la Twitter la Instagram, de îndată ce greșeala de ortografie este depistată pe rețelele de socializare și se întâmplă des, li se atrage atenţia companiilor, celebrităților sau sportivilor să-și repare greșeala, folosind hashtag-ul #itscolombianotcolumbia.

Chiar și președinții au făcut această greșeală. În 1973, administrația Nixon a dat Colombiei o rocă lunară colectată în timpul aterizării Apollo 17 pe Lună. Alături de stâncă a fost pusă o placă de metal care se află în Planetariul Bogotá. Pe aceasta stă scris: „Prezentat poporului Republicii Columbia. Richard M. Nixon”.

Kiribati

Contrat obişnuinţei de a citi un nume de ţară aşa cum se scrie, şi Kiribati se pronunţă diferit: Kiribas. Numele este o variantă locală a lui Gilberts de la Thomas Gilbert, marinarul care a descoperit insulele în anul 1788Este una dintre cele mai puțin vizitate țări din lume cu toate că este cea mai mare ţară insulară din Oceanul Pacific. Cuprinde 32 de insuliţe, are o suprafață totală de 800 km2, dar este întinsă pe 3,5 milioane km2 de ocean.



Recente

Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg