Nume de ţări pe care mulţi le pronunţă greşit frecvent

Cum sunt aproape 7.000 de limbi în lume, nu este de mirare că ajungem să pronunțăm diferit numele unor ţări. Indiferent dacă vrei doar să înveți mai multe despre o țară sau speri s-o vizitezi într-o zi, cel mai bine este să cunoști pronunția corectă.

image

Când Donald Trump a pronunțat greșit Namibia ca „Nambia” în 2017, a devenit ţinta multor glume. Jurnaliştii s-au întrebat dacă se referea la Zambia sau Gambia, în timp ce utilizatorii reţelelor de socializare au creat multe meme-uri.

Antigua

Mulți citesc numele insulei Antigua aşa cum se scrie. De fapt, se pronunţă Antiga. Insula a fost descoperită de Cristofor Columb în anul 1493. Tot navigatorul a pus şi numele insulei după cel al bisericii Santa Maria La Antigua din Sevilla. Este o parte a arhipelagului Antilele Mici din Marea Caraibilor. Aparţine de statul Antigua şi Barbuda care are capitala la Saint John`s.

Djibouti

Ortografia acestei țări est-africane este aproape la fel de dificilă ca pronunțarea ei, pentru că are un „d” mut și un „i” care sună ca un „a”. Singura modalitate de a spune Djibouti este Jabuti. Este una dintre ţările al cărei nume se pronunţă greşit frecvent.

Citește și: Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Încearcă să îl pronunţi!

Colombia

Colombia este singura națiune care poartă numele lui Cristofor Columb, descoperitorul Lumii Noi. Este o țară cu o diversitate remarcabilă în ceea ce privește flora și fauna. De fapt, este a doua țară din lume cu cea mai mare diversitate biologică, după Brazilia, care este de 10 ori dimensiunea ei.

Vezi și: Cine a inventat cuvântul OK, unul dintre cele mai folosite termene din întreaga lume. Totul a pornit de la o glumă!

Acum câţiva ani, zeci de mii de columbieni s-au decis să pornească o mișcare numită „Este Columbia, NU Columbia”. De la Facebook la Twitter la Instagram, de îndată ce greșeala de ortografie este depistată pe rețelele de socializare și se întâmplă des, li se atrage atenţia companiilor, celebrităților sau sportivilor să-și repare greșeala, folosind hashtag-ul #itscolombianotcolumbia.

Chiar și președinții au făcut această greșeală. În 1973, administrația Nixon a dat Colombiei o rocă lunară colectată în timpul aterizării Apollo 17 pe Lună. Alături de stâncă a fost pusă o placă de metal care se află în Planetariul Bogotá. Pe aceasta stă scris: „Prezentat poporului Republicii Columbia. Richard M. Nixon”.

Kiribati

Contrat obişnuinţei de a citi un nume de ţară aşa cum se scrie, şi Kiribati se pronunţă diferit: Kiribas. Numele este o variantă locală a lui Gilberts de la Thomas Gilbert, marinarul care a descoperit insulele în anul 1788Este una dintre cele mai puțin vizitate țări din lume cu toate că este cea mai mare ţară insulară din Oceanul Pacific. Cuprinde 32 de insuliţe, are o suprafață totală de 800 km2, dar este întinsă pe 3,5 milioane km2 de ocean.Recente

Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg