Ai diabet? Evită aceste greșeli de la prima masă a zilei!

Descoperă cum îți poți menține glicemia în limite normale și în același timp să te bucuri de un mic dejun delicios și sănătos! 

image

Dacă ai fost diagnosticat cu diabet, este foarte important să iei micul dejun, deoarece acest obicei influențează nivelul glicemiei pe parcursul zilei și te ajută să îți menții greutatea în limite normale: „Observ că oamenii evită să ia micul dejun, țin post intermitent, iar pe parcursul zilei observă că le este foarte foame și exagerează cu consumul de carbohidrați”, a spus dieteticianul Caroline Thomason pentru „Eating Well”. 

Așadar, o primă greșeală pe care o poți face este să sari peste această masă importantă. La primele ore ale zilei, specialistul îți recomandă să consumi proteine și fibre, precum: o felie de pâine integrală cu măr, fructe de pădure, iaurt grecesc și semințe sau brânză cu conținut scăzut de grăsimi și pâine. 

Poate ești interesat de acest articol: Gustări delicioase și sănătoase pentru persoanele diagnosticate cu diabet 

Evită produsele de patiseri! 

O altă greșeală pe care trebuie să o eviți la micul dejun este consumul de carbohidrați rafinați și grăsimi saturate, deoarece susțin creșterea glicemiei. Acestea se găsesc în: cereale de tip granola, brioșe, gogoși, produse de patiserie, pâine albă și unt.

În schimb, dieteticianul îți spune să găsești alternativele sănătoase ale acestor alimente. Spre exemplu, în locul cerealelor tip granola, care sunt bogate în zahăr, alege fulgii de ovăz și fructele, iar în locul produselor de patiserie, optează pentru dulciurile făcute în casă, fără zahăr adăugat. 

Citește și: Rețetă delicioasă fără zahăr. Încearcă checul cu banane și ciocolată 

Scoate sucurile din meniul tău! 

Consumul sucurilor și băuturilor dulci este un alt obicei de care trebuie să stai departe. Specialistul spune că aceste băuturi sunt lipsite de fibre și cresc nivelul de zahăr în sânge. În loc să optezi pentru sucuri, recomandarea specialistului este să alegi să mănânci fructe proaspete și să le asociezi cu o sursă de proteine. 

O altă greșeală: supraalimentarea

Așa cum lipsa micului dejun avantajează creșterea glicemiei, la fel și supraalimentarea poate cauza acest efect. Dacă observi o creștere rapidă a glicemiei la două ore după ce ai luat micul dejun, verifică calitatea și cantitatea produselor pe care le-ai consumat. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg