5 lucuri pe care trebuie să le ştii înainte să adopţi o pisică

1 portrait 3265623 1920 jpg jpeg

Decizia de a adopta o pisică este foarte importante – atât pentru tine, cât şi pentru felina norocoasă. Este important să încerci să găseşti o felină care să interacţioneze cu tine. Toate pisicile sunt diferite, iar modul în care fiecare pisica se comportă poate depinde de personalitatea sa şi de experienţele timpurii (sau de lipsa de experienţe), ceea ce o poate face temătoare sau încrezătoare cu oamenii şi viaţa, în general.

Mediul în care vei ţine o pisică este, de asemenea, extrem de semnificativ. De exemplu, dacă va trăi alături de alte pisici, atunci va fi puţin stresată la început şi va reacţiona diferit decât în situaţia în care ar fi singură.

Deşi nu există o modalitate garantată de a alege pisica perfectă pentru tine şi stilul tău de viaţă, înţelegerea aşteptărilor tale şi ale ei ar trebui să o poată ajuta să facă faţă noului său mediu şi să fie animalul de companie pe care ţi-l doreşti.

Iată cinci lucruri de care ar trebui să ţii cont înainte de a aduce o pisică în căminul tău:

1. Înainte de a aduce pisica acasă, mergi cu ea la veterinar pentru consult, vaccinare şi deparazitare. Pentru a sta departe de paraziţi, medicul veterinar ar putea să îţi propună continuarea tratamentelor şi acasă, potrivit acestui articol de pe blogul The Pet Club. De asemenea, gândeşte-te să o sterilizezi imediat ce vârsta o permite.

2. Pisicile sunt într-adevăr independente prin natură, dar nu sunt capabile să aibă grijă de ele însele. Înainte de a adopta, asigură-te că stilul tău de viaţă îţi permite să acorzi timp unei feline. Cât de ocupat eşti şi cât timp petreci acasă îţi va „dicta” rasa de pisică pe care ar trebui să o adopţi.

Oamenii foarte ocupaţi s-ar putea nu aibă timpul necesar pentru o pisică care are nevoie de multă îngrijire şi atenţie, în special rasele foarte active. Dar, există pisici care sunt ideale pentru cei care muncesc mai mult. Fă nişte cercetări înainte!

3. Ai alergii? Dacă suferi de reacţii alergice severe, programează-te la alergolog înainte de a aduce o pisică acasă. Apoi, din nou, unele persoane cu alergii s-ar putea adapta cu propriul animal de companie. O variantă mai sigură este să alegi o pisică cu un nivel de alergeni scăzut. Vorbeşte cu um medic veterinar sau cu angajaţii unui adăpost pentru animale.

4. Hrana, jucăriile şi produsele esenţiale sunt vitale pentru pisicuţa ta. Pregăteşte-i sosirea cu 2-3 zile înainte şi cumpără-i hrana cu ajutorul unui specialist. Nisipul şi litierele sunt un must-have pentru pisicuţe. Cumpără-i un nisip de înaltă calitate pentru o absorbţie a mirosurilor cât mai eficientă.  De asemenea, dacă nu vrei să-ţi zgârie perdelele sau canapelele, cumpără-i un suport special unde se poate juca în voie.

5. Adopţia unei pisici poate fi un angajament pe viaţă. Felinele pot trăi până la 20 de ani, aşa că este foarte important să conştientizezi acest lucru şi să iei în calcul cheltuielile şi timpul pe care va trebui să-l acorzi noului membru al familiei. Gândeşte-te şi la alternativele pe care le ai atunci când va trebui să pleci de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Pe măsură ce trece timpul, legătura cu pisicuţa va deveni tot mai puternică, iar tu şi familia ta o veţi considera un membru al familiei cu drepturi depline, mai degrabă decât un simplu animal de companie.

FOTO: Pixabay