Cum cureți rugina de pe obiectele metalice din locuință. Avem soluții și pentru tacâmuri!

Dacă nu îți protejezi ustensilele din locuință, ele vor rugini. Așa că va fi nevoie să apelezi la diferite tehnici care te vor ajuta să îndepărtezi această substanță brun-roșcată de pe obiectele metalice. Iată câteva soluții! 

image

Rugina apare când fierul sau aliajele feroase intră în contact cu apa sau cu oxigenul. În general, rugina este greu de îndepărtat, însă nu și dacă vei folosi aceste trucuri! 

Îndepărtează rugina de pe uneltele mecanice 

Ciocane, cheile și alte unelte mecanice pot fi curățate cu ajutorul oțetului. Tot ce trebuie să faci este să le lași într-un lighean cu oțet peste noapte. Clătește-le a doua zi cu apă, apoi curăță-le bine cu un burete. La final, unge-le ușor cu ulei de mașină, pentru a le proteja de umiditate. 

Citește și: Cum previi și îndepărtezi petele „roz” de mucegai din baie

Așa cureți tigaia din fontă 

Pentru a preveni apariția ruginei, reține că este bine să nu folosești săpun la spălarea tigăilor din fontă. În schimb, dacă deja tigaia ta și-a schimbat culoarea, o poți curăța cu o lingură de sare grunjoasă. La final, clătește bine tigaia cu apă fierbinte. Un alt truc este să speli tigăile cu suc de tip cola. 

Cum să lustruiești tacâmurile 

Dacă ai observat mici pete de rugină pe tacâmurile tale, pur și simplu, stoarce puțin suc de lămâie pe un burete, apoi spală-le bine cu acest suc. Un alt truc este să ții cuțitele, lingurile și furculițele cel puțin 15 minute în oțet, apoi să le cureți cu bun burete de sârmă, moale, care să nu zgârie tacâmurile. 

Vezi și: Cum să cureți cada din baie, la fel ca un profesionist. Plus, soluția eficientă pentru hidromasaj 

Cum se curăță foarfecele vechi 

Pentru a curăța foarfecele vechi, scoate-le toate șuruburile și slefuiește foarfecele cu un șmilgher fin, îndepărând cu atenție toată rugina. Curăță-le bine cu ulei de mașină, lasă 5 minute să acționeze, apoi reasamblează. 

Sursă foto: Shuttestock