De ce este bine să pui un vas cu oțet în dulapul cu haine

Dacă până acum nu ai încercat acest truc, îți propunem să pui în dulapul cu haine un vas cu oțet de mere. Iată la ce te ajută! 

image

Pe lângă beneficiile aduse sănătății, oțetul de mere acționează și ca un puternic agent de curățare. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, poate fi folosit ca un detergent ecologic pentru curățarea suprafețelor din baie și bucătărie. 

Citește și acest articol: Oțetul de mere, ajutor de nădejde în orice locuință. La ce îți folosește? 

Mai mult decât atât, acest ingredient poate fi utilizat inclusiv la neutralizarea mirosurilor neplăcute din locuință și inclusiv le-ar putea îndepărta pe cele din dulapul cu haine.  

Poate ai observat că dulapurile, în general cele de mici dimensiuni, pot căpăta un miros închis, de mucegai. Când praful se depune, acest miros devine puternic și există riscul să fie preluat de țesăturile hainelor. Din fericire, fără să apelezi la substanțele chimice, poți neutraliza acest miros neplăcut, iar asta doar prin folosirea oțetului de mere, care acționează ca un dezodorizant natural! 

Vezi și acest articol: 8 situații în care oțetul de mere este cel mai bun remediu naturist 

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din dulap, după ce ai curățat mobila, tot ce trebuie să faci, este să pui într-un vas puțin oțet de mere. Acoperă vasul cu un capac găurit, astfel încât oțetul să se evapore și să alunge mirosurile neplăcute. Dacă nu îți dorești ca dulapul tău să capete un miros înțepător, poți pune în vas câteva picături cu ulei esențial de lavandă. Lasă lichidul să acționeze câteva zile în dulap și vei observa că, după acest timp, mobilierul tău va căpăta un miros proaspăt. Dacă ai un dulap mai mare, va fi nevoie să folosești mai multe boluri. În cazul în care mirosul persistă, pur și simplu, umple din nou bolurile cu oțet! 

Sursă foto: Shutterstock