Lămâia te ajută să împrospătezi covoarele. Iată și alte ingrediente utile!

Pentru curățarea și împrospătarea covoarelor, îți recomandăm să apelezi la ajutorul ingredientelor naturale. Sunt eficiente și te ajută inclusiv să schimbi mirosul din întreaga locuință. Iată care sunt acestea! 

image

Acumularea murdăriei de pe covoare poate fi îndepărtată și cu ajutorul ingredientelor naturale, care nu conțin chimicale. Prin folosirea acestora, îți protejezi familia de alergii și, bonus, obții un miros plăcut în întreaga locuință. 

Citește și acest articol: Uleiul esențial care te ajută să cureți podelele și să împrospătezi locuința 

Lămâia, un ingredient de nădejde 

Un ingredient care te va ajuta să cureți și să împrospătezi covoarele este lămâia. Are efect antibacterian, prin urmare va ucide bacteriile care cauzează mirosuri neplăcute. În plus, va lăsa și un parfum plăcut, de citrice.

Important: Reține că poate să decoloreze anumite materiale, iar dacă intenționezi să îl utilizezi pe un covor colorat, indicat este să îl testezi înainte pe o parte mică!

Pulverizează pe covor bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze timp de 24 de ore. A doua zi, aspiră pudra și amestecă 1 cană cu suc de lămâie și 3 căni cu apă. Pulverizează pe covor, în special, în zonele cu miros neplăcut, apoi spală-l cu o perie. 

Vezi și acest articol: De ce este important să cureți aparatul de făcut cafea. Bonus: cea mai bună soluție de igienizare! 

Folosește apă oxigenată și ulei esențial! 

Cu ajutorul apei oxigenate vei îndepărta petele de pe covoare și vei dezinfecta suprafața dorită. Pentru a obține un miros plăcut, amestecă apa oxigenată cu câteva picături de ulei esențial de lavandă și aplică soluția direct pe pată. Lasă să acționeze 10-15 minute, tamponează cu o cârpă curată și clătește cu apă. 

Bonus: sarea dizolvă petele proaspete de lichid! 

Pete de vin, sânge sau suc? Sarea te ajută să le îndepărtezi! Când petele sunt proaspete, presară sare pe ele, lasă-le să se absoarbă timp de 10-15 minute, apoi aspiră și spală pata cu o perie și apă cu lămâie.

Sursă foto: Shutterstock