Peştii Guppy, spectacol de culoare în acvariu

1 68874 original jpg jpeg

Uşor de întreţinut şi paşnici, peştii Guppy se remarcă prin coloritul aparte şi coada evantai. Este bine să ştii că se înmulţesc rapid, prin urmare au nevoie de un acvariu pe măsură.

La un acvariu de 30-40 de litri,ai nevoie de 6-8 peşti Guppy,ca să nu-l suprapopulezi. Aceştia nu cresc mult,ajungând la maturitate până la 5 centimetri lungime. Sunt vivipani,deci nu depun icre,ci nasc puii,între 20 şi 100 de pui,o dată pe lună. Dacă-ţi doreşti diversitate în acvariu,află că Guppy sunt compatibili cu alţi peşti de apă dulce,la fel de paşnici,ca Molly sau Xipho. Nu le place compania celor jucăuşi,care le ciupesc cozile,precum Puntius,numiţi popular Sumatrani.

În ce condiţii se dezvoltă bine

Pentru a le crea peştilor Guppy cel mai bun mediu,aşază în acvariu un strat de două degete de pietriş alb sau de culoarea nisipului,care va evidenţia culorile peştilor,şi câteva plante naturale,rezistente. Plantele previn extinderea algelor şi permit ascunderea puilor de Guppy,ce pot deveni pradă pentru peştii maturi. De asemenea,ai nevoie de cel puţin un neon fixat deasupra acvariului,pe care trebuie să-l aprinzi câteva ore pe zi.

Pentru curăţarea acvariului,cumpără o pompă bună de filtrare a apei,de preferat mai mare decât acvariul pentru care este recomandată. După ce ai utilat acvariul,adaugi apa şi laşi pompa să funcţioneze o zi înainte de a cumpăra peştii. Apoi,odată ce ai adus peştii acasă,torni în punga în care i-ai adus puţină apă din acvariu,în care îi mai laşi circa o oră,pentru a se obişnui cu temperatura,altfel trecerea bruscă le poate fi fatală.

Pont

Combaţi cele mai răspândite boli ale peştilor de acvariudacă menţii temperatura între 20°C şi 30°C,prin urmare ai nevoie de un încălzitor cu termostat.

Cum cureţi acvariul

Un acvariu cu un filtru bun nu va avea nevoie de curăţare mai mult de o dată pe săptămână. Evită să schimbi apa în totalitate de fiecare dată,pentru a nu distruge microsistemul acvariului,a cărui recreare poate dura până la două săptămâni. Cu ajutorul unui furtun,tragi apa de pe fundul acvariului şi din colţurile în care se strâng resturi de mâncare. Îl goleşti până la jumătate,apoi,cu o cârpă curată şi aspră,ştergi pereţii interiori ai acvariului,dacă s-au depus alge,şi speli filtrul. La final,pui din nou apă.

Nu exagera cu hrana!

În cazul peştilor Guppy,mâncarea în cantitate mare le poate provoca boli,pentru că le murdăreşte apa şi le înmulţeşte bacteriile. Este de ajuns să le dai să mănânce câte puţin,o dată sau de două ori pe zi. Oferă-le de câte ori este posibil hranăvie,ca larvele de libelule sau viermişorii tubifex,pe care le-o mărunţeşti,ca s-o consume mai uşor. În plus,cu cât hrana lor este mai diversificată,cu atât vor fi mai sănătoşi,de aceea e indicat să ai mai multe tipuri de fulgi vitaminizanţi şi granule de la firme diferite.



Recente

ÔÇ×Inneun geudaero ui pibu, meikeop eopsi!ÔÇØ sau de ce frumuset╠ªea i╠éncepe cu un ten curat  JPG
Cheesecake cu mango  Sursa foto shutterstock 1358799743 jpg
Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg