Schimbare calorifer. Ce trebuie să ştii când îl înlocuieşti
Schimbare calorifer. Dacă intenţionezi să-ţi instalezi o centrală termică sau dacă vrei o schimbare în apartamentul tău proaspăt redecorat s-ar putea să te tenteze să iei calorifere noi. Află ce aspecte trebuie luate în calcul înainte de a acţiona!
Preţul,durabilitatea materialului din care sunt realizate,garanţia şi designul plăcut sunt principalele elemente care trebuie urmărite la cumpărarea unor calorifere noi. Înainte de toate,cere părerea unor specialişti de la câteva firme care vând astfel de instalaţii.
În acest fel vei fi sigură că noile calorifere au o putere destul de mare pentru a încălzi fiecare cameră în funcţie de suprafaţă şi de poziţionare.
Schimbare calorifer - Durabilitatea primează
Preţul este important la achiziţionarea oricărui produs nou pentru casă,cu atât mai mult atunci când cumperi un calorifer. Radiatoarele la un preţ mic sunt atrăgătoare,dar ia în seamă şi faptul că se pot strica mai repede,atrăgând astfel,noi cheltuieli.
Prin urmare,durabilitatea este un factor mai important decât preţul sau felul în care arată noile achiziţii.
De exemplu,caloriferele de oţel pot fi mai ieftine,dar au o putere mică de încălzire. Apoi,dacă tipul de calorifer ales nu ţi se pare estetic,îl poţi acoperi cu o mască din lemn sau din sticlă.
Schimbare calorifer - Pentru băi sunt ideale radiatoarele din bare de oţel port-prosop care au o garanţie de până la cinci ani şi te ajută să economiseşti spaţiu.
Oţel,aluminiu sau fontă?
Orice gen de calorifer ai alege,trebuie să ştii că nu există un tip care să nu aibă atât avantaje,cât şi dezavantaje.
Dacă ai o centrală proprie de apartament,atunci se potrivesc caloriferele din oţel. Nu sunt costisitoare,distribuie căldura în cameră într-un timp foarte scurt şi se fabrică în diverse modele şi dimensiuni.
- Ca şi cele din aluminiu,sunt plăcute ca design şi pot fi montate uşor,chiar şi în spaţii mici. Mai mult,se adaptează oricărui stil de amenajare.
Totuşi,au o durabilitate mai mică decât caloriferele din fontă care sunt şi cele mai scumpe. Investiţia în caloriferele de fontă merită,pentru că sunt şi cele mai bune calitativ. Au o durată mare de viaţă,de până la 30 de ani,şi pot încălzi o suprafaţă mare.
Singurele dezavantaje sunt că nu se potrivesc cu sistemul central de încălzire şi nu sunt estetice.
Schimbare calorifer - Verificarea tehnică,de repetat la fiecare doi ani
Odată montate noile calorifere,nu înseamnă că nu au nevoie de o verificare periodică.
Toamna şi primăvara,adică după şi înainte de pornirea încălzirii,caloriferele trebuie să fie testate de un specialist,eventual chiar de firma care le-a montat,pentru a vedea dacă nu curg şi pentru reglarea turului şi returului.
Verificarea tehnică a caloriferelor presupune aerisirea lor,testarea elemenţilor,iar intervalul maxim la care trebuie făcută este de doi ani.
Pont
Pentru a afla necesarul de căldură pentru o cameră înmulţiţi metri cubi ai camerei cu 60 W. În funcţie de rezultat,se alege radiatorul din grila producătorului.