Top 5 informaţii de care trebuie să ţii cont atunci când cumperi glafuri (P)
Atunci când cumperi glafuri, primul lucru la care te gândeşti este materialul din care acestea sunt confecţionate. Este important să aduni toate informaţiile despre avantajele şi dezavantajele glafurilor din diverse materiale, înainte să iei o decizie în acest sens.
Un glaf rezistent şi corect montat te va feri de orice neplăcere legata de infiltrarea umezelii şi a impurităţilor la contactul ferestrei cu peretele. Oricat de calitativa ar fi o fereastra,fara un glaf pe masura,nu va proteja corect interiorul casei tale. De altfel,glafurile exterioare si interioare te scapa de necesitatea unor reparatii ulterioare,adaugand totodata si un farmec estetic ferestrelor,in masura in care te concentrezi si pe aspectul acestora.
1. Glafurile pot fi confectionate din mai multe materiale
Nu sunt numeroase persoanele care acorda o atentie deosebita glafurilor montate la nivelul ferestrelor,insa si mai putine au habar care sunt optiunile de material pe care le au dispozitie. O varianta banala este montarea de glafuri din aluminiu,care se dovedesc insa o alegere mai putin inspirata cand vine vorba de durabilitate si zgomotul produs in contact cu ploaia.
Alte sisteme de glafuri care creeaza o ambianta placuta si care rezista perfect in timp sunt confectionate din piatra naturala,precum travertinul,ardezia sau marmura. Acestea sunt foarte rezistente la umezeala,temperaturi ridicate si zgarieturi.
2. Geamurile termopan au nevoie de glafuri calitative
Tencuiala de tip termopan nu va trece proba timpului fara glafuri pe masura. Clima din Romania,cu temperaturi anuale extreme,poate dauna semnificativ integritatii geamului termopan,aparand condensul sau pierderile de caldura in timpul iernii.
Glafurile exterioare si interioare ajuta la pastrarea termoizolatiei termopanelor,daca sunt din materiale de calitate (marmura,ardezie,travertin etc.).
3. Glafurile din piatra naturala nu isi pierd atributele in timp
Daca aluminiul rugineste si isi pierde atributele in timp,piatra naturala isi mentine proprietatile intacte decenii intregi,fara o intretinere speciala. Isi pastreaza culoarea si rezista in fata umiditatii,condensului si intemperiilor vremii,protejand fereastra si peretele de eventuale probleme des intalnite.
4. Costul total al unui glaf
Inainte sa stabilesti bugetul alocat glafurilor,gandeste-te la un pret care sa te avantajeze pe termen lung,nu doar in momentul achizitiei. Astfel,vei face aceasta investitie o singura data,nu de mai multe ori la intervale regulate de timp.
Glafurile din piatra naturala sunt chiar mai avantajoase din prisma costului,daca iei in calcul durabilitatea lor in timp. Pretul total al unui glaf se calculeaza astfel:metrul patrat de material x pretul materialului x metrul liniar de finisari x pretul finisarii.
5. Glaful exterior are nevoie de picurator
Atunci cand planifici achizitia unui glaf exterior,tine cont de faptul ca are nevoie si de un picurator (sau lacrimar),mai exact un sant realizat in partea inferioara a glafului. Acest picurator previne infiltrarea apei in perete si prevenirea absorbtiei acesteia in tencuiala.
Poti beneficia de toate informatiile de care ai nevoie pentru achizitionarea unor glafuri din piatra naturala de calitate desavarsita de la profesionistii Rock Star Construct. Intra pe piatraonline.rosi solicita suport tehnic de specialitate oricand ai nevoie.