Trandafirii vor fi plini de flori dacă îi îngrijeşti aşa în septembrie!

Una dintre cele mai iubite plante cu flori, trandafirul, are nevoie de îngrijire pentru a înflori de mai multe ori pe an. Grădinarii recomandă o procedură pe cât de simplă, pe atât de necesară în această perioadă pentru a obține înfloriri mai abundente în viitor.

image

Ai putea crede că sunt puține lucruri de făcut în grădină acum, când ne îndreptăm tiptil spre sezonul rece, dar, dacă ai trandafiri în balcon sau curte, ar fi bine să-ţi găseşti puţin timp pentru a face o sarcină simplă care îi va ajuta să înflorească. Monty Don, un grădinar britanic, sfătuieşte pe oricine iubeşte şi îngrijeşte trandafiri să nu uite de o anumită practică necesară acestor plante cu flori parfumate!

Un efort mic care va fi răsplătit înzecit

Tunderea rapidă a trandafirilor în luna septembrie este un efort mai mic decât în alte perioade a anului, deoarece planta are nevoie doar de niște scurtări mici de tulpini pentru a o pregăti pentru sezonul următor. Iată ce a scris Monty pe site-ul său: „Știu că unii grădinari sunt îngrijorați cu privire la tăierea trandafirilor, dar numeroasele soiuri de arbuști, cum ar fi cei englezeşti, gallicas, alba sau perpetual hibrid, au nevoie de tundere în această lună. Nu vă faceți griji cu privire la poziția sau unghiul tăieturii, ci tăiaţi lăstarii lungi ca cum ați tăia un gard viu.“!

Vezi şi: Cum scapi de mucegaiul de pe trandafiri şi alte plante. Trucul miraculos cu bicarbonat de sodiu

De ce ar trebui tăiați trandafirii în septembrie?

Trandafirii sunt tunşi adesea primăvara, dar îi poți tăia puţin şi acum pentru a ajuta la reducerea presiunii asupra plantei, ceea ce va încuraja o creștere mai bună în anul următor. Tăierea trandafirilor în septembrie ajută planta să economisească energie prin îndepărtarea florilor uscate, ceea ce îi permite să se concentreze pe întărirea rădăcinilor pentru a supraviețui peste iarnă mai degrabă decât pe o creștere inutilă a tulpinilor.

Trandafirii vor înceta să mai producă flori acum și vor începe să se pregătească pentru următorul sezon de înflorire, astfel încât vei avea flori mai sănătoase și mai robuste odată ce planta va ieși din repaus, la primăvară.

Citeşte şi: Toamna - momentul potrivit pentru a planta trandafiri

Cum să tai trandafirii la început de toamnă

N-ar trebuie să-ţi ia foarte mult să tai trandafirii în septembrie, dar depinde, desigur, de numărul de plante pe care le ai şi de dimensiunea acestora. Vei avea nevoie de foarfece ascuțite și de mănuși de grădinărit pentru a-ţi proteja mâinile de spini. Pentru început, pur și simplu îndepărtezi florile uscate, ofilite şi frunzele îngălbenite. Apoi, îndepărtezi tulpinile foarte lungi pentru a da o formă trandafirilor şi a-i împiedica să devină prea grei în partea superioară şi a se rupe în caz de furtuni sau vânt puternic.

Odată ce ați terminat tăierea, curăţă tot frunzișul îndepărtat, deoarece poate atrage dăunători și boli fungice după ce se umezesc.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg