Cum îți recomandă medicul să te pregătești pentru analizele de sânge

Pregătirea pentru analizele de sânge este importantă pentru a obține rezultate precise, de aceea este necesar să cunoști unele aspecte care îți vor îmbunătăți experiența. Iată ce îți recomandă un medic din Statele Unite ale Americii!

image

Recoltarea sângelui este o procedură esențială în medicină, care are numeroase aplicații în diagnosticare, monitorizare și tratament - de la evaluarea stării generale de sănătate, până la verificarea felului în care funcționează organele interne. Înainte de recoltare, în general, pacienților le este recomandat să nu bea lichide sau să mănânce, dar medicul Neel Patel, de la Clinica „Atlanta Fibroid”, din SUA, dezvăluie și alte sfaturi esențiale pentru ca testele să ofere rezultatele precise, iar experiența să fie una plăcută, lipsită de frică! 

Citește și acest articol: Analize de făcut înainte de conceperea unui copil 

Bea apă cu o seară înainte! 

Dacă personalul medical te-a informat că nu ai voie să mănânci sau să bei lichide înainte să faci analizele, medicul Neel Patel te sfătuiește să te asiguri că te-ai hidratat corespunzător cu o seară înainte, deoarece apa va împiedica scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, o hidratare optimă în corp face venele să fie mai vizibile și mai ușor de accesat pentru recoltarea sângelui. 

Îmbracă-te gros!

Știai că venele tale se strâng când îți este frig? Cel mai des oamenii merg să ofere probe de sânge dimineața, când temperaturile sunt mai scăzute decât în alt moment al zilei, prin urmare, dacă și tu vei face asta, poartă haine groase, iar dacă este foarte frig, ia în considerare o plimbare rapidă înainte de programare!

Vezi și acest articol: Analize de sânge pe care trebuie să le faci neapărat!

Discută cu personalul medical despre temerile tale!

Multe persoane se tem de această procedură, iar frica de recoltarea sângelui și-a primit și numele de hemofobie sau trypanofobie (frica de ace și injecții). Dacă și ție îți este teamă, primul lucru pe care ar trebui să-l faci când ajungi în centrul de recoltare, este să discuți cu personalul medical despre asta. Dacă în trecut ai experimentat stări de leșin sau greață, asistentul care îți va recolta sângele va face ajustări, cum ar fi să te pună să stai întins pe spate în timpul procedurii sau să îți încline scaunul. 

Îți este frică? Nu te uita la ac! 

Dacă procedura te sperie, încearcă să nu privești acul. Închide ochii sau privește în altă parte pentru a evita stimulii vizuali care îți provoacă frică!

Sursă foto: Shutterstock