Începător în lumea cazinourilor? Criteriile principale în funcție de care să-ți alegi jocurile de noroc preferate

Industria jocurilor de noroc este una veche, care a străpuns toate păturile sociale, din toate țările lumii unde există o populație stabilă, relevantă din punct de vedere statistic.

image

Popularitatea ei a crescut exponențial și, la o primă vedere, pare că toată lumea se pricepe la ea: atât cei care își încearcă norocul, cât și cei care creează și operează astfel de jocuri.

Ba mai mult, odată cu migrarea industriei către mediul virtual, au apărut foarte multe cazinouri online, multe dintre ele fantomă, în care oameni de bună credință cad pradă unor escroci ce vânează atât banii jucătorilor cât și datele personale ale acestora. Tocmai din acest motiv, statul s-a implicat activ în reglementarea acestui domeniu, prin impunerea unei documentații stufoase în vederea obținerii licenței de operare. Fără această autorizare, cazinourile virtuale nu pot funcționa pe teritoriul României. Evident că sunt și indivizi care operează clandestin astfel de site-uri, motiv pentru care jucătorii începători trebuie să consulte lista cazinourilor online legale cum ar fi cazinouri la jucatorul.ro.

După cum spuneam, domeniul gamblingului pare unul facil, disponibil oricărui profan. Astfel, dacă ai un prieten care joacă deja de ceva timp, cu siguranță ai rămas cu impresia că face asta de-o viață și că se pricepe de minune. Ori poate te uiți la filmulețe pe Youtube cu turnee de poker sau ruletă și ți se pare că jucătorii obțin câștiguri foarte mari, extrem de facil. În realitate, treburile nu stau deloc astfel. În calitate de începător nu ai cum să știi exact toate dedesubturile unui joc de noroc. Ba mai mult, nici nu știi care jocuri sunt mai atractive pentru tine și care îți oferă acea experiență plăcută pentru care te-ai apucat de ele. Fără un minimum de cunoștințe de bază îți scad șansele de reușită în acest domeniu extrem de dinamic.

Așadar, ca începător, trebuie să știi cu ce jocuri să îți faci debutul în gambling. Dacă ești în această situație, citește în continuare pentru a afla criteriile principale în funcție de care să îți selectezi jocurile preferate.

●       Alege mereu jocurile populare

Fiind la început de drum într-un domeniu, sigur vei vrea să-l explorezi. Dacă ești și o persoană dependentă de adrenalină probabil vei dori să încerci ceva mai exotic, mai puțin cunoscut sau jucat. Este de înțeles, însă asta ar fi o greșeală care îți va complica viața inutil.

Perioada de început ar trebui să fie una dedicată învățării: reguli de joc, strategii, regulamente, să citești părerile altor jucători, etc. Trebuie să faci tot posibilul să devii din ce în ce mai bun, iar acest lucru îți va lua o lungă perioadă de timp. Drept urmare, trebuie să te gândești ce jocuri te pot ajuta să faci asta? Răspunsul e doar unul: trebuie să mergi la sigur, pe jocurile clasice, cunoscute și testate de toată lumea, care au reguli ușoare și ușor de deprins. Astfel jocul cu cărți 21 sau Blackjack este unul foarte accesibil pe care, cel mai probabil, l-ai și jucat în copilărie alături de prietenii sau colegii tăi. Nici nu trebuie să ai multe cunoștințe, ci doar să știi puțină matematică pentru a calcula suma cărților.

●       Testează-le gratuit

Înainte de a începe un joc de noroc și a miza bani reali, asigură-te că poți juca acel joc în varianta demo, fără depunere. Marea majoritate a operatorilor online pun la dispoziție astfel de versiuni gratuite pentru jocurile populare, astfel că este foarte important să beneficiezi din plin de această opțiune oferită pro-bono. Astfel poți să vezi și dacă jocul ales te prinde sau mai mult de plictisește.

●       Alege jocurile testate de prietenii sau cunoscuții tăi

O altă metodă destul de simplă prin care te poți ajuta singur este să te asiguri că jocurile pe care dorești să le practici au fost jucate și de prietenii sau cunoscuții tăi. Motivul este unul simplu: dacă vei avea vreodată nevoie de o informație sau un pont, să poți apela direct la ei și nu cătând aiurea pe internet sau citind pagini întregi de forumuri dedicate.

●       Nu te grăbi!

Chiar dacă vei fi tentat să testezi cât mai multe jocuri la început, cel mai indicat este să le iei pe rând și să aprofundezi un singur joc odată. Treptat, după ce deprinzi skill-urile necesare, poți avansa și juca concomitent mai multe, însă acum ar fi folositor să te concentrezi doar pe unul singur, o perioadă.

            Concluzionând, dacă ești începător, încearcă să te ghidezi după aceste sfaturi înainte de a juca și paria bani reali. Nu are niciun sens te arunci din prima cu capul înainte fără să știi exact ce faci și unde poate duce acest drum pe care ai pornit cu mult entuziasm. Fii cumpătat și cât mai rațional!

Sursa foto: Unsplash.com