3 paşi să-ţi vindeci tiroida şi să nu te îngraşi. Aşa accelerezi metabolismul!

Pentru sănătatea ta generală, nu doar pentru a te menţine într-o formă fizică bună, este esenţial să ai grijă de tiroidă. Vezi la ce trebuie să fii atent pentru a prevenii bolile tiroidiene şi, implicit îngrăşarea!

image

Glanda tiroidă este un organ de dimensiuni în formă de fluture, care se găsește în partea din față a gâtului Funcția sa principală este reglarea metabolismului. Metabolismul nu încetează niciodată să funcționeze și este sursa de energie pentru funcțiile vitale ale corpului: respirația, circulația sângelui, digestia, reglarea temperaturii și a nivelului hormonal. Află cum să eviţi încetinirea metabolismului, urmată de îngrăşare, prin îngrijirea tiroide!

Vezi şi: 5 cauze pentru care te îngraşi fără să mănânci

Crește aportul de zinc

Deficitul de zinc îţi poate crește riscul de a suferi de hipotiroidism, ceea ce presupune o reducere a secreţiei de hormoni tiroidieni. Zincul se numără printre mineralele care reglează sistemul imunitar și tiroida. Cele mai bune surse de zinc sunt carnea de porc şi de pasăre, fasolea, nucile, cerealele integrale.

Atenție!

Excesul de zinc poate provoca o deficiență de cupru

1 hrana tiroida jpg jpeg

Ai grijă să nu-ţi lipsească alimentele cu probiotice

Un intestin sănătos menţine sănătatea creierului și a tiroidei. Cum o mare parte a sistemului imunitar se află în intestine, trebuie îmbunătățită funcția intestinală prin modificări ale stilului de viață. Aceasta include şi consumarea a mai multe surse de probiotice care susţin sănătatea intestinală. Este vorba despre alimentele fermentate, ca murăturile, dar şi despre iaurt, sana, kefir, lapte bătut, borş.

Vezi şi: Ceva ce doctorii nu-ţi vor spune niciodată: poţi trata tiroida cu un singur ingredient

Redu stresul

Ştii deja că stresul este dăunător sănătății, dar poate nu şi faptul că poate provoca probleme cu tiroida, dureri de cap, hipertensiune, scăderea libidoului și a imunităţii. Stresul cronic poate afecta tiroida prin interferarea cu sinteza hormonală. Apelează la toate metodele prin care poţi scăpa de stres, inclusiv respirația profundă.

cancer tiroida jpg

Dormi suficient

O metodă bună să scazi nivelul de stres este somnul suficient. Prioritizarea somnului de calitate este esențială pentru refacerea tiroidei. Există mai multe tehnici de a dormi mai bine, cum ar fi stabilirea unei rutine de culcare și reducerea consumului de cafeină pe parcursul zilei.

FOTO: Shutterstock