Aceste produse cu protecţie solară trebuie ocolite! Ce să urmăreşti când alegi o loţiune!

În sezonul cald, una dintre principalele recomandări ale dermatologilor este să te protejezi de razele soarelui şi să eviţi arsurile. Pe lângă menținerea unei hidratări bune, folosirea culorilor deschise și evitarea ieșirilor în orele de vârf ale zilei, folosirea unei loţiuni solare eficientă este esenţială.

image

Loţiunile de protecție solară au o varietate de factori de protecție UV, pe lângă faptul că au diferite consistențe și metode de aplicare. Unele creme de protecție solară nu ar trebui folosite în această vară. După cum indică și numele, obiectivul cremelor de protecție solară este de a proteja pielea de razele ultraviolete în diferite situații ale vieții de zi cu zi. Cu toate acestea, unele dintre ele nu-și îndeplinesc funcția, a avertizat Agenția Federală pentru Protecția Consumatorului, după un studiu recent. Există diverse mărci în care produsul se află în compoziția sa și dăunează în acest fel sănătății clienților.

Cum să te protejezi de soare în timpul caniculei

În zilele calde este ideal să te bucuri de aer liber, dar este important să iei măsuri de precauție pentru a te proteja de soare, deoarece expunerea excesivă la razele ultraviolete poate avea consecințe negative asupra sănătății tale. Una dintre cele mai recomandate metode este evitarea expunerii la soare în orele de vârf, între orele 10.00 şi 16.00, când razele soarelui sunt mai intense şi pot provoca arsuri, îmbătrânire prematură a pielii.

Loţiunea de plajă potrivită

Alege o protecție solară cu factor de protecție solară (SPF) de peste 30 și aplic-o cu generozitate pe toată pielea expusă la soare, cu cel puțin 30 de minute înainte de a părăsi casa. Reaplică la fiecare două ore sau mai des atunci când transpiri sau faci duș.

Pielea copiilor este mai sensibilă la soare decât cea a adulților, așa că este important să-i protejezi și mai mult. Alege o loţiune cu factor de protecţie 50 sau acoperă-i cu haine cu protecţie solară. În general, atât copiii, cât şi adulţii ar fi indicat să poarte haine ușoare, de culoare deschisă, care să-ţi acopere cea mai mare parte a pielii, dacă vrei să petreceţi la soare înafara orelor de vârf. Poartă o pălărie cu boruri largi, ochelari de soare și balsam de buze.

Reţine!

Bea multă apă pe tot parcursul zilei, deoarece deshidratarea poate agrava efectele soarelui asupra pielii. Când este posibil, profită de umbra copacilor, copertinelor sau umbrelelor.

Vezi şi: Ce este homosalatul şi cât de sigur e să foloseşti o loţiune cu protecţie solară care îl conţine?

Ce loţiuni de plajă să ocoleşti?

Indiferent dacă alegi între un spray sau o loțiune de protecție solară, asigură-te că are numai ingrediente bune pentru piele. Ocoleşte-le pe cele care conţin:

Oxibenzonă sau Octinoxat: aceste substanțe chimice sunt foarte frecvente în cremele de protecție solară, dar sunt un motiv de îngrijorare. Unele pot fi legate de perturbarea hormonală la animale.

Palmitat de retinil: este o formă de vitamina A care poate crește riscul de cancer de piele atunci când este aplicată pe piele.

PABA: Acest un ingredient activ, care era odinioară foarte comun în crema de protecție solară, este legat de perturbarea hormonală și de un risc crescut de cancer.

Benzen: Acest lichid incolor, inflamabil este un produs secundar al petrolatumului sau al anumitor compuși din propulsoarele de pulverizare și prezintă pericol cancerigen.

Parabeni: pot provoca iritații sau reacții alergice pe piele, în special pentru cei cu afecțiuni ale pielii preexistente.

Te-ar mai putea interesa: Cele mai bune loţiuni cu protecţie solară pentru tenul predispus la acnee

Ftalați: un grup de substanțe chimice utilizate ca solvenți și stabilizatori în loţiunile de plajă. Cu toate acestea, sunt perturbatori endocrini și au fost legați de alte efecte negative asupra sănătății, cum ar fi cancerul.

Parfumuri sintetice: sunt făcute din compuși chimici. Multe dintre acestea sunt pe bază de petrol, care pot fi iritante pentru pielea sensibilă.

FOTO: Shutterstock