Când este cel mai bine să iei suplimente cu magneziu? Dimineaţa sau seara?

Un mineral esențial care ne ajută corpul să funcționeze bine, magneziul menține în formă sistemul nervos, muscular şi imunitar. Vezi când este nevoie să suplimentezi aportul de magneziu şi cum să iei suplimentele astfel încât să fie eficiente!

image

Magneziul este important pentru producerea de energie şi metabolismul glucozei. Susține sănătatea neuronilor, a oaselor și a inimii. De fapt, de acesta depind peste 300 de procese enzimatice diferite în organism. În anumite situaţii, aportul de magneziu din alimente este prea mic şi este nevoie de suplimentare.

Cum îţi dai seama că ai carenţă de magneziu?

Semnele timpurii că ai putea avea carenţă de magneziu nu sunt foarte zgomotoase. Este posibil să nu ai poftă de mâncare, să te confrunţi cu letargie sau slăbiciune. De asemenea, s-ar putea să ai crampe musculare sau slăbiciune musculară, oboseală, amorțeală și furnicături sau probleme de somn.

Chiar dacă mulți dintre noi nu-şi acoperă necesarul zilnic de magneziu cu ajutorul alimentelor, persoanele care riscă să sufere de carenţă de magneziu sunt mai degrabă în vârstă, au diabet zaharat de tip 2, boli gastrointestinale sau dependente de alcool.

De ce este nevoie de suplimentarea magneziului?

Administrarea de suplimente de magneziu ar putea ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2, dar şi pe cele care suferă de migrene, potrivit unui studiu din 2018. Un studiu a arătat că un anumit tip de magneziu, clorura de magneziu, a ajutat la ameliorarea simptomelor ușoare până la moderate de depresie pe o perioadă de șase săptămâni.

Te-ar mai putea interesa: Carenţa de magneziu simptome. Lipsa lui te afectează în 6 feluri

Cel mai bun moment din zi pentru a lua magneziu

Potrivit nutriţionistei americane Dawn Jackson Blatner, citată de Goodhousekeeping.com, poţi lua magneziu în orice moment al zilei, de preferință în timpul mesei.

În privinţa dozelor, femeile ar trebui să primească până la 320 mg de magneziu pe zi, iar bărbații între 400 şi 420 mg. Există o mulțime de modalități de a obține acest nutrient din alimentaţie. Se găsește în cerealele integrale, nuci, fasole, legume cu frunze și semințe. „Sfătuiesc pe oricine să mănânce spanac, semințe de dovleac, semințe de chia, edamame, cartofi, ton, migdale, caju, alune, avocado, iaurt, fulgi de ovăz și banane”, a declarat Blatner.

Vezi şi: Ce suplimente alimentare s-au dovedit utile în caz de balonare şi când e cazul să mergi la medic?

Un exces de magneziu procurat din alimente nu-ţi va face rău, pentru că va fi eliminat de corp. Cu toate acestea, consumul de prea mult magneziu prin suplimente poate prezenta cu siguranță un risc pentru sănătate. Unora le provoca simptome gastrointestinale, diaree, greață, de aceea se recomandă limitarea la 350 mg/zi, sub formă de supliment.

FOTO: Shutterstock