Ce proprietăţi are borşul

Borşul este o zeamă acră preparată din tărâţe de grâu sau de secară. În bucătăria românească, termenul „borş” se foloseşte şi pentru a denumi ciorba acrită cu această zeamă. Iata ce proprietăţi are borşul.
Acest preparat este şi un remediu terapeutic extraordinar pentru o serie de afecţiuni la care medicamentele moderne dau greş de multe ori. Iată ce proprietăţi are borşul.
Borşul este bogat în vitamine precum:complexul vitaminelor B,vitamina D,vitamina H,calciu,magneziu,fosfor,enzime,oligoelemente.
Iată ce proprietăţi are borşul:
Borsul este bogat în vitamine,calciu şi magneziu. De aceea,acest aliment folosit,în mod normal,pentru ciorbă îl întâlnim şi în medicina naturistă în diferite afecţiuni precum:anemie,bronşită,astm,sinuzită,reglează nivelul glicemiei. Borşul favorizează asimilarea metalelor precum nichelul,cromul,cuprul,seleniul,aurul dar şi a vitaminelor şi e folosit în scurtează perioada de convalescenţă. Datorită faptului că borşul elimină toxinele din organism are rol benefic în prevenirea infarctului şi cancerului de colon,în curele de detoxifiere şi slăbire,în mahmureală.
Pentru trezirea din beţie trebuie să bei 1 – 2 litri de borş dintr-o dată. De asemenea,se bea minimum 1 litru din această licoare a doua zi,pentru a combate simptome ale mahmurelii,cum ar fi ameţeala,durerea de cap,senzaţia de vomă.
De fapt,această licoare este recomandă pentru revigorarea întregului organism. Dacă vrei să prinzi energie,bea câte o cană cu borş cu un sfert de oră înaintea fiecărei mese principale,timp de 21 de zile. După o pauză de şapte zile,cura se poate repeta.