Ce ţi se întâmplă dacă mănânci două banane zilnic?
Bananele sunt considerate banale şi sunt subestimate în prezent. Totuşi, sunt unele dintre cele mai populare alimente din lume datorită dimensiunii perfecte a porțiilor şi preţului. Află ce efecte are consumul frecvent de banane!
În loc să încerci să-ți învingi pofta de zahăr prin alte metode, mănâncă una sau două banane pentru a o diminua. Îţi va aduce un aport de 100 de calorii, carbohidrați, puține proteine, dar nu şi grăsimi. Nu e de mirare că sunt unul dintre cele mai populare fructe de pe planetă. Reprezintă o gustare delicioasă, cu multe elemente nutritive care te ajută să ţii sub control tensiunea arterială. Nu este singurul ei atu.
Combat arsurile gastrice
Banana este poate singurul fruct care poate fi consumat crud de cei care suferă de ulcer gastrointestinal. Acoperă mucoasa stomacului și o protejează împotriva iritației. Fiind un aliment alcalin, bananele sunt recomandate şi celor care au boală de reflux sau hiperaciditate gastrică. Consumul regulat de banane neutralizează acidul din stomac. Mai mult, hrănesc bacteriile bune intestinale, o parte importantă a unui sistem digestiv sănătos. Conform unor studii, pectina conţinută de banane oferă protecţie împotriva cancerului de colon.
Vezi și: Dieta cu banane, în care trebuie să incluzi şi coaja. Nutriţionist: "Se consumă fierte"
Îţi dau energie
Carbohidrații pe care ţi-i oferă două banane înainte de a face mişcare îţi dau energie, iar potasiul găsit în banane te protejează de crampele musculare. Bananele eliberează energie încet, așa că vă vor menține energic mai mult decât alte alimente dulci. Studiile au arătat că bananele sunt o alegere excelentă pentru gustare atunci când sunt consumate înainte sau după exercițiile de anduranță, în mare parte datorită capacității lor de a-ţi hrăni musculatura şi de a te hidrata.
Previn anemia
Bananele sunt bogate în fier, prin urmare îi pot ajuta pe cei care au anemie prin stimularea producției de hemoglobină. Creșterea numărului de globule roșii favorizează buna circulație a sângelui în toate părțile corpului, în special a celor de la periferia corpului, membre superioare şi inferioare.
Susțin sănătatea oaselor
Consumul regulat de alimente bogate în potasiu poate ajuta la prevenirea osteoporozei, deoarece potasiul este un mineral extrem de important pentru creșterea și menținerea densității osoase. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, bananele conțin și mangan, un alt element nutritiv vital pentru prevenirea osteoporozei.
Vezi și: De ce e bine să mănânci o banană la micul dejun
Diminuează stresul
Datorită unui compus numit triptofan, necesar pentru producerea de serotonină, bananele au efectul de a reduce nivelul de stres şi anxietatea. În plus, potasiul din aceste fructe îmbunătățesc funcția creierului, oxigenând foarte bine celulele creierului. Acestea adus şi un plus de vitamine din complexul B care calmează sistemul nervos și-ţi dau o stare de spirit mai bună.