Medicul îți spune ce să faci pentru a-ți calma tusea din timpul nopții

Tusea din timpul nopții provoacă disconfort și perturbă somnul, iar dacă te confrunți cu această problemă, îți spunem ce trebuie să faci pentru a te opri din tușit! 

image

Răceala este una dintre cele mai frecvente cauze ale tusei, însă poate fi provocată și de bronșită, alergii, astm, boala de reflux gastroesofagian și fumat. Dacă ai răcit, cel mai probabil, ai observat că, în timpul nopții, menifestările răcelii se intensifică, prin urmare, începi să tușești mai des sau mai intens. 

Citește și acest articol: Soluții blânde pentru tusea rebelă

Tusea nocturnă este deranjantă atât pentru persoana care o experimentează, cât și pentru partenerul de somn, deoarece este zgomotoasă și perturbă somnul. În cazul persoanei răcite, lipsa de odihnă prelungește perioada de recuperare, ceea ce poate agrava simptomele răcelii, scrie „Clinica Mayo‟. Prin urmare, dacă te confrunți cu acest simptom, medicul Kyle Enfield, din Statele Unite ale Americii, îți spune ce poți să faci pentru a-l ameliora!

Evită medicamentele pentru răceală! 

Oricât de tentat ai fi să iei medicamente fără prescripție medicală pentru ameliorarea simptomelor de răceală, medicul Kyle Enfield îți recomandă să nu o faci înainte de somn, deoarece îți pot perturba somnul, ceea ce nu este benefic pentru corpul tău care are nevoie de odihnă. 

În schimb, poți să folosești un spray nazal cu steroizi sau să consumi, cu 45 de minute înainte de culcare, pastile pentru gât, deoarece amorțesc căile respiratorii și te ajută să scapi de iritația de la nivelul gâtului.  

Citește și acest articol: Ce este tusea de 100 de zile și cum poate fi prevenită? 

Consumă o lingură de miere

O lingură de miere consumată înainte de culcare te va ajuta să te simți mai bine, spune medicul Kyle Enfield. Remediul poate fi administrat și copiilor care au mai mult de 1 an de zile. Potrivit specialistului, mierea calmează căile respiratorii iritate și inflamate, ceea ce inhibă tusea: „Mulți pacienți care mi-au trecut pragul au spus că mierea a funcționat!‟, a mărturisit medicul pentru „self.com‟. 

INFO: Dacă ai diabet, este necesar să discuți înainte cu medicul tău în ceea ce privește administrarea mierii, deoarece ar putea crește nivelul zahărului din sânge! 

Bea apă 

Hidratarea este unul dintre cele mai bune remedii împotriva răcelii, fiind utilă și pentru combaterea tusei, deoarece protejează căile respiratorii și slăbește mucusul. Nu uita că tusea se poate agrava dacă ești deshidratat, așa că trebuie să crești cantitatea de apă pe care o consumi în timpul zilei!

PONT: Poți crește nivelul de apă din organism prin consumul de fructe și legume bogate în apă, precum spanac și pepene verde. 

Sursă foto: Shutterstock