Semnele care indică probleme cu rinichii. Observă-le şi ia măsuri la timp!
La fel ca inima, creierul și plămânii, rinichii
lucrează pentru menținerea sănătății generale. Atunci când nu funcţionează la
parametrii normali, încep să dea semne de boală.
Fiecare organ din corpul nostru are un rol important de jucat, iar rolul principal al rinichilor este de a curăța sângele de toxine și de a transforma deșeurile în urină. Rinichii reglează tensiunea arterială, produc globule roșii și controlează nivelul pH-ului din organism, motiv pentru care orice nereguli apărute în funcţionarea sa corectă pot provoca diverse complicații. Iată câteva semnale de avertizare pe care le dau rinichii!
Modificări ale urinei
Rinichii nesănătoși pot modifica anumite modele sau pot aduce modificări de urinare. De obicei, ajută la filtrarea sângelui pentru a produce urină, prin care sunt eliberate deșeurile din organism. Cu toate acestea, atunci când nu funcționează corect, pot provoca nereguli la nivelul tractului urinar. Poate fi vorba despre urinare frecventă sau de prezenţa sângelui în urină. O urină spumoasă ori plină de bule poate indica, de asemenea, probleme ale rinichilor.
Te-ar mai putea interesa: Alimente pe care le consumi frecvent şi-ţi pot distruge încet sănătatea rinichilor
Mâncărimi ale pielii
Pielea uscată, care dă mâncărimi poate fi şi aceasta un semn de boală de rinichi. Aceasta indică un dezechilibru al elementelor nutritive din sânge. Ar putea fi, de asemenea, din cauza creșterii bruște a nivelului de fosfor din sânge.
Umflarea feţei sau a extremităţilor
Funcția principală a rinichilor este de a elimina toxinele și deșeurile. Cu toate acestea, atunci când organul încetează să funcționeze eficient, acesta poate împiedica procesul, ceea ce duce la acumularea de toxine și impurități, la acumularea de apă și săruri în exces în țesuturile corpului. Acest lucru poate duce la umflarea feței, a picioarelor, mâinilor sau la apariţia unor umflături în jurul ochilor.
Vezi și: Semne importante care te avertizează că mănânci prea multă sare
Oboseală severă
Un alt rol al rinichilor este că ajute la crearea de globule roșii. În lipsa acestora se poate ajunge la anemie. Dacă rinichii se îmbolnăvesc, este afectat aportul de oxigen și nutrienți din organism către creier și mușchi, ceea ce te poate face să te simți extrem de obosit.
FOTO: Shutterstock