Ce boli scad performanţele sexuale

1 70034 original jpg jpeg

Performanţele în dormitor, atât la femei cât şi la bărbaţi, pot să fie influenţate de diverse afecţiuni. Află care sunt acestea şi ce soluţii există.

Maladiile vasculare

Orice afecţiunecare afectează fluxul sanguin poate duce la disfucţii sexuale,atât la bărbaţi cât şi la femei. Este efectul negativ pe care-l produc bolile cardiovasculare sau hipertensiunea. Consumul anumitor alimente cu efect vasodilatator local şi de scădere a colesterolului  – hrean,ardei iute,usturoi-,o dietă cu efect hipertensiv pot ajuta. Renunţă la fumat!

Hipotiroidia

Hipotiroidia,care afectează cu precădere femeile,duce la uscăciune vaginală. În plus,are drept efect oboseala,crampele musculare,durerile articulare – toate acestea ducând la scăderea libidoului şi la performanţe sexuale mai slabe. Din fericire,boala se poate ameliora cu substitut de hormoni.

Diabetul

Glicemia variabilă poate duce la complicaţii şi la disfuncţii sexuale. Statisticile arată că aproape trei sferturi dintre bărbaţii du diabet prezintă şi disfuncţii erectile în cursul vieţii. Asta se întâmplă din cauză că boala afectează fluxul sanguin la nivelul organelor genitale precum şi nervii care deservesc zona.

Anemia

Anemia provoacă slăbiciune,ceea ce scade doriţa sexuală. La bărbaţi,anemia duce la libido scăzut şi la probleme erectile. Din fericire,anemia se traează relativ uşor.

Durerile de spate

Durerile de spate scad frecvenţa relaţiilor dintre parteneri. Herniile de disc sau stenoza spinală pot fi extrem de dureroase şi te pot împiedica să te bucuri de momentele de intimitate. Un studiu arată că 61 % dintre suferinzii cu coloana vertebrală evită să facă sex în perioadele de criză.

Depresia

Dorinţa sexuală este afectată dacă eşti depresivă sau stresată. Din păcate,medicamente antidepresive prescrise de doctor au efect negativ asupra dorinţei sexuale. Fă exerciţii de respiraţie,exerciţii fizice şi încearcă să stai departe de factorii de stres.