Ce e mai sănătos: albuşul sau gălbenuşul?

1 65465 original jpg jpeg

Circulă diverse mituri legate de consumul de ouă. Sunt persoane care, de teamă să nu se îngraşe sau să nu aibă probleme cu nivelul de colesterol, consumă doar albuşuri. Studiile încearcă să afle care sunt beneficiile pentru sănătate ale albuşului, comparativ cu ele ale gălbenuşului.

Ce spun cercetările recente

Gălbenuşurile au fost demonizate zeci de ani,ca fiind o sursă de mare de calorii şi un pericol pentru sănătatea inimii. Cercetările recente arată că toate acestea sunt false. Gălbenuşul este un aliment extrem de nutritiv şi de necesar organismului. Prin urmare,cercetătorii recomandă consumul ouălor întregi,nu doar a albuşului.

Gălbenuşul,sursă de biotină

Albuşul consumat singur poate duce la carenţe – în primul rând,la lipsa unei vitamineesenţiale pentru buna funcţionare a organismului,numită biotină (vitamina B7).  Biotina este esenţială pentru creşterea celulară,producerea aciyilor graşi şi în metabolismul grăsimilor şi aminoaciyilor. Are rol în reglarea glicemiei şi e improtantă într-o mulţime de procese metabolice. Biotina nu se găseşte în albuş,dar se află în cantităţi mari în gălbenuş. Mai mult:când mănânci doar albuş,acestea furnizează avidina,o substanţă care se combina cu biotina din organism. Deci,a mânca doar albuş înseamnă a priva organismul de o substanţă extrem de importantă.

Albuşul e mai sărac în substanţe nutritive

Gălbenuşul conţine nu doar vitaminedin complexul B,ci şi acizi graşi omega 3,vitamina D şi proteine. În plus,conţine aminoacizi esenţiali de care organismul tău are nevoie pentru un bun echilibru hormonal,pentru reglarea glicemiei dar şi pentru protejarea funcţiei creierului. Şi albuşurile conţin o parte din aceste substanţe nutritive,dar în cantităţi mult mai mici.

Ouăle nu cresc colesterolul

Circulă mitul cum că gălbenuşurile cresc dramatic nivelul de colesterol. Cu toate că cercetările au demonstrat contrariul,există încă persoane care se feresc să mănâncea ouă. Studiile arată că 1-2 ouă pe zi nu vor avea impact asupra colesterolului şi nici asupra sănătăţii inimii. Nici mitul că gălbenuşurile te ajută să iei în greutate nu-s adevărate. Singurul lucru de care trebuie să ai grijă e să consumi ouă bio,care conţin nutrienţi mai mulţi şi mai variaţi.



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg