Cum te fereşti de alergiile de primăvară
Odată cu sosirea primăverii, multe persoane se vor confrunta cu simptomele neplăcute ale alergiilor. Respectând câteva reguli simple, se pot feri din calea lor, iar dacă s-au declanşat deja, vestea bună este că le pot învinge uşor.
Imediat ce vremea se încălzeşte,începi să strănuţi,ţi se umflă ochii,iar nasul îţi curge fără a fi răcit? Este foarte posibil să ai o alergie. "Alergiile sunt genetice. Dacă unul dintre părinţi are o boală alergică, există un mare risc de a o transmite copiilor. Cine este predispus la alergiile sezoniere nu trebuie să neglijeze acest lucru pentru că, netratate, pot genera crize de astm",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.
Anticorpii ne apără
Un sistem imunitar puternic asigură un risc scăzut de a dezvolta alergii. "Când vine în contact cu o substanţă alergenă, organismul unei persoane dezvoltă mai mulţi anticorpi pentru că o percepe ca pe un pericol. Anticorpii se fixează de unele celule şi eliberează nişte chimicale. Când acestea circulă în organism, apar simptomele alergiei. Dacă aveţi o predispoziţie, trebuie să evitaţi fumatul, praful, acarienii, polenul şi părul de animale. În cadrul tratamentului, medicaţia se bazează, în principal, pe antihistaminice sau puteţi recurge la un tratament de desensibilizare la alergenul la care sunteti sensibili",spune medicul.
Citeşte în continuare despre cum te fereşti de alergiile de primăvară AICI.