De ce bolile reumatismale afecteaza mai des femeile (P)

1 69855 original jpg jpeg

Disconfort articular şi umflarea articulatiilor, rigiditate articulară, oboseală, dureri articulare (mai ales la schimbarea vremii), slăbiciune sau durere musculară, disconfort în timpul mersului, stări febrile ce apar în repetate rânduri…sunt doar câteva dintre simptomele care descriu o afecţiune reumatismală.

Deşi statisticile arată ca la nivel mondial peste 150 de milioane de oameni suferă de diverse forme de reumatism,cea mai frecventă fiind osteoartrita,se pare că femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani sunt cele mai expuse riscurilor de apariţie a acestei boli. De asemenea,  poliartrita reumatoidă “preferă” femeile, această afecţiune fiind întâlnită de două ori mai frecvent la sexul feminin. În plus,artrita reumatoidă tinde să apară la femei aflate la o vârstă mai tânără decât  bărbaţii iar simptomele par a fi mai severe  şi mai multe în rândul femeilor.

De ce afecţiunile reumatismale afectează mai mult femeile?

Nu se cunosc cu exactitate cauzele reumatismului,însă există anumiţi factori care ar putea explica de ce incidenţa bolilor reumatismale este mai ridicată la femei:

-menopauza:foarte multe femei sunt diagnosticate cu boli reumatismale în preajma menopauzei,ceea ce înseamnă că factorul hormonal joacă un rol important în declanşarea bolilor reumatismale,chiar dacă acestea erau prezente dinainte,însă fără o simptomatologie sonoră.

-sarcina:se pare că perioada sarcinii atenuează simptomele bolilor articulare,însă ele reapar mai puternic post-partum. De asemenea,femeile care au alăptat aproximativ 2 ani prezintă un risc scăzut de a dezvolta artrită reumatoidă sau alte boli reumatismale în comparaţie cu cele care nu alăptează sau  cu cele care alăptează doar câteva luni de zile.

Indiferent de cauza apariţiei bolilor reumatismale,cu cât înţelegem şi cunoaştem mai multe despre aceste boli,cu atât mai uşor  va fi să adoptăm obiceiuri sănătoase pentru a  preveni/atenua simptomele.

Recomandări pentru atenuarea durerilor articulare în sezonul rece

Întrucât în sezonul rece,durerile devin mai acute datorită frigului,umezelii şi schimbărilor de temperatură,recomandăm următoarele măsuri de precauţie şi prevenţie:

-alimentaţia joacă un rol semnificativ în producerea bolilor reumatismale. Spre exemplu,adoptarea unei diete sărace în grăsimi,proteină animală şi calorii,produce scăderea în sânge a substanţelor inflamatorii.Pe de altă parte,alimentaţia în exces produce creştere în greutate,ceea ce pune presiune mai mare pe articulaţii,conducând,în timp,la apariţia  bolilor reumatismale degenerative (artroze). Pentru  a menţine articulaţiie sănătoase,recomandăm alimente bogate în acizi graşi Omega 3 (nuci,seminţe de in,tofu,dovlecel,boabe de soia,ulei de măsline,de avocado etc),cu rol în reducerea inflamaţiei. Calciul este un alt element benefic în cazul reumatismului degenerativ. Surse bogate de calciu sunt legumele cu frunze verzi (excepţie face spanacul,care conţine acid oxalic şi duce la blocarea absorbţiei calciului),susanul,broccoli,iaurtul,migdalele,soia. Nu uita să adaugi în farfuria ta alimente bogate în vitamina C (roşii,ardei gras şi portocale),cu rol în prevenirea pierderii de ţesut cartilaginos.

-De asemenea,exista şi ceaiuri cu efect antiinflamator,ce pot atenua disconfortul articular,ca de exemplu:trei-frati-pătaţi,vinariţa,coajă de răchită,turiţa mare,coji de mere netratate,frunze de mesteacăn,coada-calului,frunze de urzica şi păpădie,osul-iepurelui etc.

-Lipsa exerciţiului fizic favorizează apariţia obezităţii,  prin efect direct asupra articulaţiilor,care suportã presiunea surplusului de kilograme. Aşadar,faceţi mişcare în mod regulat pentru a preveni surplusul de kilograme. Pentru articulaţii,sunt benefice exerciţiile de Pilates,Yoga,Tai Chi. De asemenea,dansul poate fi o activitate foarte plăcută şi benefică pentru sistemul articular,excluzând aici dansul de performanţă.

-Un alt factor adjuvant îl constituie terapiile sau curele balneare. Terapii precum baia cu nămol,împachetările şi masajul cu nămol,băile calde de plante precum şi cele cu sare de Bazna,kinetoterapia şi hidrokinetoterapia,pot preveni şi atenua durerile articulare. În bolile reumatismale,presopunctura pe meridianele corespunzătoare poate ajuta la calmarea durerilor. În cazul durerilor mai puternice,sistemice,se recomandă mai multe sesiuni de acupunctura.

De cele mai multe ori însă,se recurge la tratamentul medicamentos clasic,ce constă în administrarea de analgezice sau antiinflamatoare nesteroidiene,recomandate pentru efectul rapid. Totuşi,aceste medicamente pot avea efecte adverse,mai ales pentru persoanele care suferă de probleme digestive,cardiace,diabet,motiv pentru care acest tratament nu poate fi administrat pe termen lung.

a201fe2e8f84c34b82a2c1f64d41eb68 jpg jpeg

Complexul inovatorCeladrin™ – natural,o soluţie pentru problemele articulare

Good Days Therapy propune soluţii inovatoare pentru anumite probleme articulare cu care ne confruntăm zi de zi. Complexul inovator

conţine extracte concentrate din uleiuri vegetale nesaturate,ce ajută la reducerea inflamaţiei,  lubrifierea articulaţiei şi la pãstrareacompoziţiei normale a lichidului sinovial (articular) .

te poate ajuta să ţii la distanţã disconfortul articular şi muscular,problemele spatelui cauzate în special de o postură deficitară,traumatisme ale tendoanelor şi ligamentelor suferite de sportivi. Celadrin™ este o soluţie pentru cei care iubesc mişcarea şi se confruntã cu probleme legate de mobilitatea articulaţiilor şi muşchilor!

Sursa informatii:http://www.webmd.com/rheumatoid-arthritis/ra-and-women

Demn de menţionat este cã Celadrin™ Unguent  Forteeste partenerul oficial al Federaţiei Internaţionale de Medicină Sportivă (FIMS).

Cercetările ştiinţifice realizate în universităţi de prestigiu,ce au fost publicate şi în renumită publicaţie “Journal of Rheumatology” au arătat o îmbunătăţire a mobilităţii articulare,o scădere a inflamaţiei articulaţiei,la un interval de 30,respectiv 60 de zile de la administrarea substanţei active din produsul Celadrin Extract Forte. Testele efectuate cu substanţa activã din Celadrin™ Unguent Forţe au demonstrat rezultate vizibile chiar şi după 30 de minute de la aplicarea produsului pe piele,împreună cu efectuarea masajului local şi a exerciţiilor de mobilitate:  îmbunătăţirea amplitudinii articulare a genunchiului,capacităţii de mers precum şi capacităţii de a urca/coborî trepte a pacienţilor testaţi. Află mai multe informaţii despre cercetările ştiinţifice şi testele efectuate cu substanţa activã din gama Celadrin™ pe good-days.ro!

Află mai multe despre cum te poate ajuta gama Celadrin™  în probleme legate de mobilitate,sunând la numărul de telefon 0724. 582. 769  sau pe www.good-days.ro! Produse disponibile în farmaciile Catena precum şi în alte farmacii şi magazine naturiste.

-pentru că iubeşti mişcarea!  



Recente

shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg
Dulceata de struguri albi  Sursa foto shutterstock 712190629 jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
Tocanita cu peste  Sursa foto shutterstock 1632304759 jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 213044644 jpg
De ce să ți detoxifici organismul înainte de începerea unei diete de slăbit jpg
tort  shutterstock jpg
hanorac baieti jpg