Durerea ovariană, simptomul unei grave afecţiuni

1 82212 original jpg jpeg

Potrivit studiilor, durerea din zona abdominală sau pelvină este una dintre cauzele principale pentru un control la medicul ginecolog. Ea poate varia în intensitate de la o durere uşoară la o durere mai puternică şi mai constantă. Şi chiar dacă durerea ovariană este adesea asociată cu menstruaţia, pot fi şi alte cauze.

Există mai mulţi factori pe care trebuie să îi iei în considerare dacă suferi de acest tip de durere, inclusiv:

-    Operaţii recente;-    Localizarea durerii;-    Timpul când a început durerea;-    Medicamente actuale şi interacţiunea acestora;-    Durata şi cantitatea medie de fluide menstruale

Toţi aceşti factori ar trebui luaţi în considerare şi să fie monitorizate simptomele în cazul în care se agravează. Ştiind toate aceste informaţii va fi de ajutor pentru medic, putând astfel stabili un diagnostic după analize.

Simptome

Majoritatea cazurilor de durere ovariană nu prezintă simptome serioase şi deseori dispar cu timpul. Cu alte cuvinte, este o durere temporară. Cu toate acestea, simptomele generale sunt:

-    Durere de stomac;

-    Durere abdominală intensă;

-    Greaţă, vărsături sau sensibilitate la sân;

-    Presiune asupra vezicii, ceea ce duce la urinare frecventă;

-    Dureri pelvine – care se pot extinde până la spate sau coapsă;

-    Durere pelvină în timpul actului sexual

Cauze ale durerii:

Ovulaţia

Nu toate femeile suferă de acest tip de durere, dar ea este comună. Poate să apară înainte, în timpul şi după menstruaţie.

Menstruaţia

Durerea este frecventă pentru multe femei. Poate fi uşoară sau intensă, durerea rezultând din contracţiile muşchilor din uter.

Chistul ovarian

Cazurile de chist ovarian pot varia în funcţie de mărime, dar ele sunt cel mai adesea benigne.

Endometrioza

Aceasta este o condiţie comună. Durerea apare când celulele cresc în afara uterului (în ovare, vezică, intestin).

Prima lună de sarcină

Modificările pe care uterul le suferă pot provoca dureri ovariene.

Boala inflamatorie pelvină

Această boală provoacă inflamaţia ovarelor, a tuburilor faloopice şi a deschiderii uterine. Este rezultatul infecţiilor bacteriene, în special bacteriile gonococilor, care sunt responsabile pentru gonoree.

Nu ignora semnele pe care ţi le trimite corpul. Mergi la medicul specialist dacă te confrunţi cu dureri ovariene şi alte simptome.

: