Sigilarea dentară, o metodă simplă şi eficientă de prevenţie a cariilor la copii

1 72205 original jpg jpeg

Perierea corectă a dinţilor reprezintă o provocare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cu cât copilul este mai mic, este cu atât mai greu să fie obişnuit cu o igienă orală riguroasă. Neplăcerile cauzate de folosirea periuţei de dinţi aduc cu sine refuzul igienizării orale.

Atunci când periajul dinţilor nu face parte din rutina zilnică a copiilor,cariile dentare nu întârzie să apară. Fie că sunt în fază incipentă sau cauzează dureri,cariile reprezintă un motiv de îngrijorare pentru părinţi.

 Recomandată şi pentru dinţii temporari,nu doar pentru cei definitivi

 Cariile apar cel mai frecvent pe suprafaţa molarilor (măsele) şi a premolarilor deoarece aceştia prezintă şanţuri şi fosete care au rolul de a mărunţi alimentele. Caria este un proces distructiv al smalţului cauzat de un periaj dentar incorect sau incomplet care determină acumulări de placă bacteriană şi resturi alimentare pe suprafeţele dentare cu un efect de acţiune acidă asupra smalţului. Dacă nu este prevenită sau interceptată în faza iniţială,caria evoluează cu distrucţie coronară şi afectarea nervului,ducând la complicaţii precum inflamarea şi infectarea pulpei dintelui.

Pentru rezolvarea acestei probleme foarte des întâlnite mai ales în rândul copiilor,medicii de la Circo Dentistry Center recomandă sigilarea dentară-o metodă simplă şi eficientă în prevenirea formării cariilor. Sigilarea dentară este reprezentată de protejarea şanţurilor şi fosetelor cu un sigilant îmbogăţit cu particule de fluor,scăzând riscul de apariţie a cariilor cu până la 80%. Metoda este recomandată pentru dinţii definitivi,în perioada 6-15 ani,dar şi pentru dinţii temporari. Sigilările se fac imediat după erupţia completă a dinţilor. Pentru a-i atrage pe micuţi,sigilările se pot face utilizând un sigilant colorat.Recente

durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg