Sigilarea dentară, o metodă simplă şi eficientă de prevenţie a cariilor la copii

1 72205 original jpg jpeg

Perierea corectă a dinţilor reprezintă o provocare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cu cât copilul este mai mic, este cu atât mai greu să fie obişnuit cu o igienă orală riguroasă. Neplăcerile cauzate de folosirea periuţei de dinţi aduc cu sine refuzul igienizării orale.

Atunci când periajul dinţilor nu face parte din rutina zilnică a copiilor,cariile dentare nu întârzie să apară. Fie că sunt în fază incipentă sau cauzează dureri,cariile reprezintă un motiv de îngrijorare pentru părinţi.

 Recomandată şi pentru dinţii temporari,nu doar pentru cei definitivi

 Cariile apar cel mai frecvent pe suprafaţa molarilor (măsele) şi a premolarilor deoarece aceştia prezintă şanţuri şi fosete care au rolul de a mărunţi alimentele. Caria este un proces distructiv al smalţului cauzat de un periaj dentar incorect sau incomplet care determină acumulări de placă bacteriană şi resturi alimentare pe suprafeţele dentare cu un efect de acţiune acidă asupra smalţului. Dacă nu este prevenită sau interceptată în faza iniţială,caria evoluează cu distrucţie coronară şi afectarea nervului,ducând la complicaţii precum inflamarea şi infectarea pulpei dintelui.

Pentru rezolvarea acestei probleme foarte des întâlnite mai ales în rândul copiilor,medicii de la Circo Dentistry Center recomandă sigilarea dentară-o metodă simplă şi eficientă în prevenirea formării cariilor. Sigilarea dentară este reprezentată de protejarea şanţurilor şi fosetelor cu un sigilant îmbogăţit cu particule de fluor,scăzând riscul de apariţie a cariilor cu până la 80%. Metoda este recomandată pentru dinţii definitivi,în perioada 6-15 ani,dar şi pentru dinţii temporari. Sigilările se fac imediat după erupţia completă a dinţilor. Pentru a-i atrage pe micuţi,sigilările se pot face utilizând un sigilant colorat.