Ştiai că diabetul e de două tipuri? Favio este suplimentul ideal pentru unul dintre ele (P)

1 67415 original jpg jpeg

La prima vedere, diabetul de tip 1 şi cel de tip 2 sunt două afecţiuni asemănătoare, însă lucrurile nu stau deloc aşa. Între aceste două probleme de sănătate există diferenţe importante, având caracteristici şi metode de tratament distincte.

Deşi diabetul este un termen foarte folosit în zilele noastre,puţine persoane ştiu ce înseamnă cu adevărat şi cum poate afecta organismul. Pe scurt,acesta este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentraţiei glucozei în sânge şi dezechilibrarea metabolismului. Hormonul numit insulină permite celulelor corpului să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Când secreţia de insulină este insuficientă sau când aceasta nu-şi îndeplineşte rolul în corp,afecţiunea se numeşte diabet zaharat.

Pentru că nivelul ridicat al glicemiei necesită un tratament adecvat,persoanele care se confruntă cu această problemă pot apela cu încredere la produsulFavio. Deoarece conţine 14 vitamine şi minerale şi este fortificat cu M0N6X,Favio este un supliment alimentar unic,special formulat pentru menţinerea valorilor normale ale glicemiei,susţinerea funcţionării normale a pancreasului endocrin şi combaterea problemelor asociate diabetului.

Diabetul de tip 1 şi 2-diferenţe în ceea ce priveşte cauzele

Diabetul de tip 1-reprezintă aproximativ 10% din cazurile de diabet zaharat din Europa şi America de Nord. Acesta se caracterizează prin distrugerea celulelor pancreatice producătoare de insulină,fapt care conduce la un deficit de insulină.

Diabetul de tip 2-se datorează rezistenţei crescute la insulină a ţesuturilor,însoţită de scăderea secreţiei de insulină. Factorii care pot cauza acest tip de diabet sunt:stilul de viaţă sedentar şi abundenţa calorică a dietelor (fapt concretizat în obezitate sau indici ridicaţi ai masei corporale),fumatul,o creştere a nivelului de colesterol,tensiune (presiunea) arterială înaltă.

Diabetul de tip 1 şi 2-diferenţe în ceea ce priveşte simptomele

În ciuda diferenţelor legate de cauze şi tratament,simptomele celor două tipuri de diabet sunt foarte asemănătoare.

Diabetul de tip 1-  setea accentuată,senzaţia persistentă de foame,urinarea frecventă,oboseală,deteriorarea vaselor sangvine,pierderea nejustificată în greutate,amorţirea picioarelor şi vederea înceţoşată.

-infecţiile frecvente,starea de oboseală permanentă,urinarea abundentă,senzaţia de sete,situaţii repetate de vedere neclară,durerile şi amortirea membrelor inferioare.

Diabetul de tip 1 şi 2-diferenţe în ceea ce priveşte tratamentul

Diabetul zaharat tip 1-presupune un tratament cu insulină prin injecţie. Suplimentar,este necesară o dietă destul de strictă,cu cântărirea alimentelor la fiecare masă şi calculul numărului de carbohidraţi,plus autocontrol glicemic (măsurarea glicemiei din deget înaintea fiecărei mese).

Deşi progresele din ultimii ani sunt remarcabile (pen-uri de insulină tot mai avansate,pompe de insulină,inclusiv wireless,senzori de monitorizare continuă a glicemiei),un remediu al acestei boli încă întârzie să apară.

-este tratat cu medicaţie orală o perioadă lungă de timp,el necesitând aportul extern de insulină doar din momentul în care tratamentul oral nu mai este eficient în controlul concentraţiei glucozei sanguine.

Un element foarte important în diabetul de tip 2 este dieta.Prin digestie,anumite alimente bogate în carbohidraţi sunt transformate în zahăr (glucoză,mai exact) mai repede decât altele. Acestea au un indice glicemic mai înalt.

Diabeticii ar trebui sa opteze pentru alimentele care se digeră mai lent. Un aport de grăsimi şi proteine poate să scadă indicele glicemic al unei mese.

Iată o listă a alimentelor clasificate în funcţie de indicele glicemic:

➔      Alimente cu indice glicemic foarte scăzut:legume verzi,fasole boabe,alune,brânză,unt,soia,linte,peşte,ouă,crustacee,orz,carne,fructe;

➔      Indice glicemic scăzut:fasole la cuptor,mazăre,naut,fasole neagră,cartofi dulci,nuci,porumb dulce,mere,portocale,struguri,iaurt,pere,pâine de secară,paste,fulgi de ovaz;

➔      Indice glicemic moderat:pepene roşu,sfeclă,banane,stafide,pâine albă şi integrală,biscuiţi din secară,muesli,orez,zahăr cristalizat;

➔      Indice glicemic foarte înalt:miere,orez expandat,fulgi de porumb,prăjituri din orez,morcovi,baghetă,păstârnac,cartofi.

Potrivit unor studii realizate,1,7 milioane de români au diabet,iar alte trei milioane de persoane suferă de prediabet,urmând să dezvolte această boală în următorii zece ani dacă nu au grijă de sănătatea lor,scrie mediafax.ro. Având în vedere acest lucru,specialiştii recomandă să fie luate măsurile necesare pentru ca nivelul glicemiei din sânge să fie ţinut sub control,iar suplimentul alimentar

este esenţial în acest demers. În plus,dacă este administrat cu regularitate,acesta are mai multe beneficii:

●      Susţine sistemul imunitar;

●      Ajută la funcţionarea în condiţii normale a glandei tiroide;

●      Ajută la coagularea normală a sângelui;

●      Ajută la menţinerea vederii normale;

●      Diminuează în mare măsură senzaţia de oboseală şi epuizare şi creşte energia;

●      Favorizează protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;

●      Ajută la menţinerea unor celule sanguine normale;

●      Ajută la menţinerea frumuseţii pielii şi a unghiilor.

Având în vedere că diabetul este o afecţiune atât de frecventă în rândul românilor,acesta trebuie tratat cu atenţie şi seriozitate,pentru ca sănătatea să nu fie pusă în pericol.