Pont pentru masa de prânz: ciocănele de pui. De ce n-ar trebui să le speli înainte de preparare?
Carnea la grătar este o alternativă mai simplă şi sănătoasă la preparatele prăjite. Îţi propunem ciocănele de pui făcut la grătar alături de care poţi pune o varietate de garnituri cu legume şi verdeţuri.
Ştiai că, spre deosebire de alte tipuri de cărnuri, cea de pui susţine creşterea masei musculare? O sută de grame de ciocănele de pui îţi aduce circa 130 de calorii, 28 g de proteine şi aproape 6 g grăsimi. Conform Uniunii crescătorilor de păsări din România carnea de găină conţine săruri minerale precum sodiul (85 mg), potasiul (350 mg), calciul (10 mg), magneziul (28 mg), fierul (2 mg), fosforul (230 mg) şi 7 mg de niacină, numită şi vitamina B3 sau PP, care participă la metabolismul proteic, glucidic, lipidic şi minerale, normalizează activitatea suprarenalelor, reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare şi colesterolul rău, scade nivelul trigliceridelor.
În privinţa preparării, nu este nevoie să speli carnea înainte. Cercetătorii britanici recomandă să eviţi acest pas. Bacteria campylobacter se poate răspândi cu uşurinţă. Un mod mai sănătos de a scăpa de impurităţi este să ţii carnea la rece, în compartimentul de jos al frigiderului. Prin prepararea termică, se distrug toate bacteriile, inclusiv campylobacter, în timp ce, prin spălare, germenii se răspândesc.
Ingrediente pentru trei porţii
6 ciocănele de pui
30 ml ulei
10 g usturoi pudră
sare
rozmarin
Te-ar mai putea interesa: Piept de pui cu sos de usturoi verde. Cum să eviţi uscarea cărnii de pasăre în timpul coacerii
Mod de preparare
Combini uleiul cu pudra de usturoi și sare, după gust. Ungi ciocănelele de pui cu acest sos, le dai cu rozmarin și le așezi pe grătar.
Vezi şi: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala
Pe tot parcursul preparării, le ungi constant cu sos și le rumenești pe toate părțile.
FOTO: Shutterstock