Reţeta de vişinată tradiţională

1 63718 original jpg jpeg

Vişinata şi celelalte băuturi făcute în casă sunt excelente pentru zilele friguroase de iarnă, ca să nu mai zicem că sunt aromate şi foarte sănătoase, bineînţeles, în cantităţi rezonabile. Cum vişinele sunt încă pe piaţă şi sunt şi mai ieftine, v-am pregătit o reţetă tradiţională de vişinată.

Vişinata şi celelalte băuturi făcute în casă sunt excelente pentru zilele friguroase de iarnă,ca să nu mai zicem că sunt aromate şi foarte sănătoase,bineînţeles,în cantităţi rezonabile. Cum vişinele sunt încă pe piaţă şi sunt şi mai ieftine,v-am pregătit o reţetă tradiţională de vişinată.

Vişinata este bine să se bea de la an la an,pentru a-şi păstra proprietăţile şi aroma cât mai parfumată. De aceea,de preferat este să nu se facă în cantităţi mari. Vişinata este şi ea printre băuturile exotice şi foarte bune,aşadar trebuie să o încerci.

Reţeta de vişinată tradiţională-ingrediente

-          2,5 kg de vişine

-          Pentru culoare şi aromă deosebită se pune un pumn de cireşe amare

-          1 kg de zahăr

-          3 plicuri de zahăr vanilat

-          0,5 l alcool dublu rafinat

-          0,5 l rachiu alb sau vodkă

-          100 ml de rom,opţional pentru aromă mai puternică

Reţeta de vişinată tradiţională – cum se prepară?

Pentru cine dispune de ţuică de ţară foarte tare,poate pune în locul alcoolului dublu rafinat şi vodkăi. Aveţi nevoie de o damigeană de 5 litri,curăţată bine. Vişinele se pun cu sâmburi,dar este bine ca jumătate de kilogram să se pună fără sâmburi,aşa se va simţi mai bine gustul tradiţional de vişinată.

Aşadar,se pun cireşele amare şi vişinele spălate şi curăţate de codiţe,cu şi fără sâmburi,în damigeană. Deasupra se presară zahărul,apoi se scutură bine damigeana ca zahărul să pătrundă peste tot. Se leagă la gură damigeana cu tifon pentru a nu intra musculiţele de fermentaţie şi se lasă la soare sau în interior la căldură timp de 7-10 zile. Fructele trebuie să îşi lase zeama,zahărul să se topească,iar zilnic se va agita damigeana.

Când se observă că zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama se adaugă alcoolul şi vodka sau ţuica foarte tare. Pentru o aromă excelentă se poate pune şi puţin rom,apoi se adaugă şi zahărul vanilat.

Se astupă apoi damigeana şi se lasă la loc răcoros timp de 2 săptămâni,timp în care se agită la 2-3 zile. Apoi,băutura se strecoară printr-o bucată de tifon şi se pune în sticle sau înapoi în damigeana spălată bine. Fructele se păstrează în borcane,peste care se toarnă lichior şi se folosesc la diverse preparate dulci. Se strâng bine capacele şi se ţin la loc răcoros.



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg