Reţeta de vişinată tradiţională

1 63718 original jpg jpeg

Vişinata şi celelalte băuturi făcute în casă sunt excelente pentru zilele friguroase de iarnă, ca să nu mai zicem că sunt aromate şi foarte sănătoase, bineînţeles, în cantităţi rezonabile. Cum vişinele sunt încă pe piaţă şi sunt şi mai ieftine, v-am pregătit o reţetă tradiţională de vişinată.

Vişinata şi celelalte băuturi făcute în casă sunt excelente pentru zilele friguroase de iarnă,ca să nu mai zicem că sunt aromate şi foarte sănătoase,bineînţeles,în cantităţi rezonabile. Cum vişinele sunt încă pe piaţă şi sunt şi mai ieftine,v-am pregătit o reţetă tradiţională de vişinată.

Vişinata este bine să se bea de la an la an,pentru a-şi păstra proprietăţile şi aroma cât mai parfumată. De aceea,de preferat este să nu se facă în cantităţi mari. Vişinata este şi ea printre băuturile exotice şi foarte bune,aşadar trebuie să o încerci.

Reţeta de vişinată tradiţională-ingrediente

-          2,5 kg de vişine

-          Pentru culoare şi aromă deosebită se pune un pumn de cireşe amare

-          1 kg de zahăr

-          3 plicuri de zahăr vanilat

-          0,5 l alcool dublu rafinat

-          0,5 l rachiu alb sau vodkă

-          100 ml de rom,opţional pentru aromă mai puternică

Reţeta de vişinată tradiţională – cum se prepară?

Pentru cine dispune de ţuică de ţară foarte tare,poate pune în locul alcoolului dublu rafinat şi vodkăi. Aveţi nevoie de o damigeană de 5 litri,curăţată bine. Vişinele se pun cu sâmburi,dar este bine ca jumătate de kilogram să se pună fără sâmburi,aşa se va simţi mai bine gustul tradiţional de vişinată.

Aşadar,se pun cireşele amare şi vişinele spălate şi curăţate de codiţe,cu şi fără sâmburi,în damigeană. Deasupra se presară zahărul,apoi se scutură bine damigeana ca zahărul să pătrundă peste tot. Se leagă la gură damigeana cu tifon pentru a nu intra musculiţele de fermentaţie şi se lasă la soare sau în interior la căldură timp de 7-10 zile. Fructele trebuie să îşi lase zeama,zahărul să se topească,iar zilnic se va agita damigeana.

Când se observă că zahărul s-a topit şi fructele şi-au lăsat zeama se adaugă alcoolul şi vodka sau ţuica foarte tare. Pentru o aromă excelentă se poate pune şi puţin rom,apoi se adaugă şi zahărul vanilat.

Se astupă apoi damigeana şi se lasă la loc răcoros timp de 2 săptămâni,timp în care se agită la 2-3 zile. Apoi,băutura se strecoară printr-o bucată de tifon şi se pune în sticle sau înapoi în damigeana spălată bine. Fructele se păstrează în borcane,peste care se toarnă lichior şi se folosesc la diverse preparate dulci. Se strâng bine capacele şi se ţin la loc răcoros.



Recente

Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg