Suprafețe pe care să nu le cureți niciodată cu oțet. Evită deteriorarea obiectelor!

Oțetul este aliatul tău în curățenie, însă oricât ar fi de bun, acesta nu trebuie să fie aplicat pe orice suprafață din locuință. În caz contrar, obiectele tale preferate se pot decolora sau deteriora. Iată ce nu este bine să cureți niciodată cu oțet! 

image

Ieftin și eficient, oțetul este extraordinar de bun la îndepărtarea mucegaiului din casă, la curățarea geamurilor și oglinzilor, la eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider, la desfundatul țevilor sau la combaterea petelor nedorite de pe haine.

Citește și: Oțetul de mere, ajutor de nădejde în orice locuință. La ce îți folosește 

În ciuda calităților sale incontestabile, există și unele suprafețe pe care oțetul le poate deteriora, așa cum sunt ecranele. Dispozitivele tehnologice sunt dotate cu un strat protector care le ajută să fie ferite de zgârieturi și fisuri. Când cureți telefonul, tableta, computerul sau televizorul cu oțet, această soluție poate distruge stratul protector. Așadar, mult mai indicat este să foloseși o cârpă din microfibră, fără soluție pe ea. 

Evită să cureți cu oțet aceste suprafețe din locuință! 

Folosirea oțetului nu este o soluție bună nici pentru curățarea podelelor din lemn, deoarece natura sa acidă poate deteriora în timp finisajul lor. De asemenea, nici mobilierul dn lemn nu trebuie să fie curățat cu oțet și nici blaturile din granit sau din marmură. 

Totodată, chitul deteriorat îți poate da bătăi de cap, însă oricât de mult îți dorești să scapi de pete, nu aplica oțet pe el! Nu aplica oțet nici când chitul dintre plăci nu este bine sigilat sau dacă are crăpături. 

Vezi și: Unii oameni folosesc oțetul de mere în dietele de slăbit. Chiar funcționează? 

Nu este bine să speli cu oțet nici vasele de gătit din fontă, deoarece această soluție poate provoaca rugină. Același lucru se poate întâmpla și în cazul cuțitelor, dar și în cazul mașinilor de călcat. De asemenea, dacă ai scăpat coji de ouă pe parchet sau pe gresie, nu le îndepărta cu oțet, deoarece acest lichid va face ca mizeria să devină și mai greu de curățat! 

Sursă foto: Shutterstock