Ai varza şi carnea de porc într-un preparat diferit, cu care sigur îţi vei surprinde oaspeţii. Iată cum se pregăteşte şi de ce ai nevoie: 

Ingrediente:

- cotlet de porc

- frunze de dafin

- 3 cuişoare

- 1 ceapă

- varză albă

- piper negru

 -200 gr ciuperci

- ulei de floarea soarelui sau de rapiţă 


Mod de preparare:

 Tăiati cotletul de porc astfel încât să puteţi introduce varza. Presărati cu sare şi piper pe ambele părti.

Incălziti o cantitate mică de ulei de rapită în tigaia adancă şi presărati ceapă tăiată julien. Adăugaţi varză tocată mărunt, frunză de dafin şi piper.

Se toarnă apa şi se lasă la fiert pană când varza este moale şi apa se evaporă complet. La sfârşit asezonati cu bulion.

Răspândiţi varza în interiorul cotletului. Cotletul se pune în tigaie şi se prăjeşte puţin pe toate părţile pentru a căpăta o culoare aurie.Se scoate din tigaie.

Se tăie ceapa în cuburi mici şi se pun în uleiul încins în care aţi prăjit cotletul. Adăugati ciupercile curătate şi tocate şi adăugaţi puţin sos de roşii.

Lăsaţi să dea în fiert, apoi turnaţi sosul gata preparat într-o tavă, turnat peste rulada creaţă. Lăsaţi la cuptor la 190 de grade pentru 30 de eminute. Se poate servi cu orez sau mămăliguţă. 


Sursă: femina.ro