Ingrediente pentru Sarmale de post cu ciuperci

  • 1 varză murată
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceaşcă orez
  • 200 g ciuperci
  • 1  morcov
  • 1  ardei gras
  • 150 ml suc de roşii
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 15 boabe de piper
  • 1 legatură pătrunjel verde
  • 1 legatură mărar

Idee de reţetă pentru weekend: Prajitură cu morcov şi mere, desert ideal de post

Mod de preparare Sarmale de post cu ciuperci

Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă.

Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată mărunt, în 1-2 linguri ulei, notează retete.unica.ro. Se adaugă orezul, ciupercile şi morcovul tăiate cubuleţe. Se amestecă uşor, apoi se stinge cu jumătate cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Se acoperă, iar când se raceşte se adaugă sucul de roşii, ardeiul gras tăiat cubuleţe, verdeaţa tocată mărunt, puţină sare şi piper.

Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu

Se umplu sarmalele cu acest amestec şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros, unsă cu ulei, în care s-a pus un strat subţire de varză tocată şi câteva boabe de piper. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele, se presară puţin mărar şi se fierb la cuptor aproximativ o oră.

Se servesc calde sau reci, după preferinţe. 

Poftă bună!