Ce zici de tiramisu cu zmeură la picnic? E gata într-o singură oră!
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, acest preparat dulce, cu zmeură este perfect pentru tine! Nu-ți va lua mai mult de o oră până va fi gata de dat la rece. L-ai putea monta în recipiente mici, cu capac pentru a le lua în lada frigorifică, la picnicuri sau într-o geantă termică, oriunde mergi.
Ingrediente pentru patru porții
4 gălbenușuri
400 g pișcoturi
250 g mascarpone
3 albușuri
300 g gem de zmeură
4 linguri zahăr
coaja și zeama de la 1 lămâie
250 ml cafea tare
100 g zmeură
mentă proaspătă
cacao
zahăr pudră
Vezi şi: Tiramisu cu ceai matcha şi kiwi
Mod de preparare
Prepari cafeaua şi o laşi la răcit. Mixezi gălbenușurile cu zahărul. Încorporezi, treptat, mascarpone. Separat, baţi albușurile spumă tare și le amesteci în crema cu mascarpone, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Adaugi coaja şi zeama de lămâie. Omogenizezi.
Te-ar mai putea interesa: Inele cu cremă de vanilie şi fructe
Treci, rapid, trei pișcoturi prin cafea și le așezi unul lângă altul pe o farfurie de servit. Adaugi un strat de cremă, apoi gem de zmeură. Procedezi asemănător de încă două ori. La final, ornezi tiramisu cu cacao, zmeură, zahăr pudră şi mentă.
FOTO: Shutterstock