Acest desert se prepară uşor, iar pentru ingrediente nu trebuie să ajungi la cel mai aprovizionat magazin alimentar. Pe majoritatea dintre ele le ai deja în casă. Nu-ţi mai rămâne decât să strângi tot ce ai nevoie şi să te apuci de treabă. O să-ţi placă să prepari acest desert, dar mai ales, o să adori să-l savurezi cu un pahar de ceai sau o ceşcuţă de cafea alături.

1 tavă / 1 h 10' / dificultate medie

Ingrediente

Pentru blat:

400 g biscuţi digestivi

150 g unt topit

Pentru umplutură:

750 g cremă de brânză

150 g smântână

150 g zahăr

4 ouă întregi

sucul de la o jumătate de lămâie

coaja rasă de la o lămâie

1 linguriţă extract de vanilie

100 g dulceaţă sau cremă de lămâie

Pentru bezea:

4 albuşuri

200 g zahăr

1 praf de sare

Mod de prepare:

Pasul 1

Încinge cuptorul la 165 °C. Amestecă biscuţii cu untul, apoi pune amestecul în tavă şi presează cu dosul unei linguri.

Pasul 2

Mixează crema de brânză, cu smântâna şi cu zahărul până ce obţii o compoziţie cremoasă.

Pasul 3

Adaugă ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare. Încorporează zeama de lămâie, extractul de vanilie şi coaja de lămâie în amestecul de brânză şi ouă. Toarnă crema formată peste blatul de biscuiţi şi pune tava în cuptor. Când prinde o crustă aurie, închide focul şi lasă-l puţin la răcit.

Pasul 4

Unge totul cu un strat de dulceaţă sau cu unul de cremă de lămâie. Bate albuşurile cu un praf de sare până când se formează o spumă. Pune apoi zahărul, treptat, şi bate până când obţii o bezea tare şi lucioasă. Pune bezeaua cu o lingură peste prăjitură, apoi pune-o în cuptor, pentru 25-30 de minute, la 180°C, până când bezeaua se rumeneşte frumos.

@shutterstock