Cheesecake cu lămâie şi bezea. Atât de bun, încât după o porţie mai vrei încă una!
Tartele cu cremă brânză sunt pufoase, aromate şi exact cât trebuie de dulci. Pentru astăzi, îţi recomandăm cheesecake dulce-acrişor, cu lămâie parfumată şi bezea cu gust unic.
Acest desert se prepară uşor, iar pentru ingrediente nu trebuie să ajungi la cel mai aprovizionat magazin alimentar. Pe majoritatea dintre ele le ai deja în casă. Nu-ţi mai rămâne decât să strângi tot ce ai nevoie şi să te apuci de treabă. O să-ţi placă să prepari acest desert, dar mai ales, o să adori să-l savurezi cu un pahar de ceai sau o ceşcuţă de cafea alături.
1 tavă / 1 h 10' / dificultate medie
Ingrediente
Pentru blat:
400 g biscuţi digestivi
150 g unt topit
Pentru umplutură:
750 g cremă de brânză
150 g smântână
150 g zahăr
4 ouă întregi
sucul de la o jumătate de lămâie
coaja rasă de la o lămâie
1 linguriţă extract de vanilie
100 g dulceaţă sau cremă de lămâie
Pentru bezea:
4 albuşuri
200 g zahăr
1 praf de sare
Mod de prepare:
Pasul 1
Încinge cuptorul la 165 °C. Amestecă biscuţii cu untul, apoi pune amestecul în tavă şi presează cu dosul unei linguri.
Pasul 2
Mixează crema de brânză, cu smântâna şi cu zahărul până ce obţii o compoziţie cremoasă.
Pasul 3
Adaugă ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare. Încorporează zeama de lămâie, extractul de vanilie şi coaja de lămâie în amestecul de brânză şi ouă. Toarnă crema formată peste blatul de biscuiţi şi pune tava în cuptor. Când prinde o crustă aurie, închide focul şi lasă-l puţin la răcit.
Pasul 4
Unge totul cu un strat de dulceaţă sau cu unul de cremă de lămâie. Bate albuşurile cu un praf de sare până când se formează o spumă. Pune apoi zahărul, treptat, şi bate până când obţii o bezea tare şi lucioasă. Pune bezeaua cu o lingură peste prăjitură, apoi pune-o în cuptor, pentru 25-30 de minute, la 180°C, până când bezeaua se rumeneşte frumos.
@shutterstock