Cum cureți mojarul și pistilul, astfel încât mirosurile puternice să dispară complet
Mojarul și pistilul sunt indispensabile în bucătărie. Fie că vrei să pisezi verdețuri proaspete, miez de nucă, alune, usturoi sau alte mirodenii, cele două obiecte te salvează în orice situație. Însă cum le cureți corect, astfel încât să scapi de mirosul profund de condimente? Află acum!
Mojarul și pistilul sunt două ustensile folosite încă din epoca de piatră, de pe vremea când erau utilizate la măcinarea cerealelor. Astăzi, încă le găsim în bucătăriile de pe tot globul, în ciuda aparatelor moderne care ne ușurează viața, așa cum sunt blenderele.
Citește și: Cum să cureți corect fierbătorul electric de apă. Trei metode eficiente
Mojarul și pistilul, de nelipsit în bucătării
Cu ajutorul celor două obiecte, italienii fac acel pesto proaspăt, mexicanii guacamole gustos, thailandezii pasta de curry, dar și multe alte bunătățuri. Mojarul și pistilul mai sunt folosite și la pisarea condimentelor puternice, cum ar fi piperul sau usturoiul însă, de regulă, mirosurile acestor mirodenii sunt greu de îndepărtat, mai ales dacă mojarul și pistilul sunt fabricate din materiale poroase. Nu și dacă vei folosi următoarea tehnică!
Vezi și: Cum cureți rugina de pe obiectele metalice din locuință. Avem soluții și pentru tacâmuri!
Cum cureți corect mojarul și pistilul
Vei elimina mirosurile de condimente și mirodenii dacă vei ține cont de câteva reguli. În primul rând, nu este bine să cureți ustensilele poroase cu săpun, deoarece sunt șanse să rămână reziduuri pe ele. Iată cum procedezi corect!
Pasul unu: După ce ai folosit ustensilele, clătește-le bine cu apă caldă;
Pasul doi: Pune o mână de orez alb în mojar și adaugă peste orez o lingură de apă;
Pasul trei: Pisează orezul și apa împreună, timp de cinci-opt minute;
Pasul patru: Clătește și repetă această procedură de câte ori este nevoie;
Pasul cinci: Scurge conținutul din mojar, clătește cu apă curată, apoi lasă ustensilele la uscat în aer liber.
În continuare, te poți bucura de ajutoarele tale la pisarea usturoiului, ierburilor și mirodeniilor.
Sursă foto: Shutterstock