Ce sunt aparatale cu aerosoli și care sunt cele mai bune?

Aparatele cu aerosoli, denumite și nebulizatoare, sunt principalul instrument pentru tratarea căilor respiratorii inflamate.

image

Un nebulizator este capabil să transforme un medicament dizolvat într-o multitudine de particule minuscule care pot fi depuse în nas și în gât pentru a ajunge în bronhii.

Terapia cu aerosoli este considerata una dintre pietrele de temelie ale terapiei respiratorii. Aparatele cu aerosoli sunt recomandate ca parte din tratament pentru diverse afectiuni respiratorii, cum ar fi astmul, dar nu numai.

Tratamentul cu aerosoli se bazează pe inhalarea unor substanțe chimice special gândite pentru fiecare tip de problemă în parte. A fost utilizată pentru prima oară pentru tratarea vaporilor în 1929, în Anglia.

Când utilizezi un aparat aerosoli acasă, este bine să discuți cu medicul tău înainte pentru a putea alege cel mai bun model de aparat și cel potrivit pentru nevoile tale.

După tratamentul cu aerosoli este bine să curățați din nou nasul pentru a elimina secrețiile posterioare, care se adună în spatele nasului pentru că aerosolii decongestionează nările. Aceste tipuri de tratamente dau randament chiar și în cazul alergiilor sezoniere, precum cele provocate de praf, puf sau polen primăvara sau vara. După cum spuneam, este ideal să consultați un medic înainte de a începe orice fel de tratament.

Diferite modele de aparate aerosoli sunt disponibile astăzi pe piață: le comparăm avantajele și dezavantajele.

1. Aparate aerosoli mecanice: nebulizatoare cu membrană sau cu piston

Primul tip de nebulizator care v-ar putea interesa este cel mecanic sau cu aer comprimat. Dispozitivul încorporează o pompă sau un compresor care proiectează aerul în fiola în care ați diluat în prealabil soluția cu medicamentul care urmează să fie nebulizat, creând astfel particulele care vor fi depuse în căile respiratorii. Există compresoare cu membrană sau cu piston.

Aparate aerosoli cu membrană: lente și zgomotoase

Nebulizatorul cu membrană este cel mai ieftin și cel mai învechit produs, dar dacă vă grăbiți și nu suportați zgomotul, probabil că nu este cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

Rețineți că un aparat aerosoli cu membrană are nevoie de 10 minute pentru a nebuliza 3 mililitri de medicament și poate atinge un nivel de zgomot de 55-60 de decibeli, similar cu cel al unei străzi aglomerate.

Aparate aerosoli cu piston, când timpul înseamnă bani

Dacă factorul timp cântărește mult în alegerea dumneavoastră, nebulizatoarele cu piston sunt cea mai bună alternativă: datorită motorului lor mai puternic, pot oferi timpi de nebulizare mai rapizi. Este adevărat că, în comparație cu nebulizatoarele cu membrană, acestea sunt mai puțin economice, dar timpul înseamnă bani.

2. Aparate aerosoli cu ultrasunete, cele mai potrivite pentru răceli

A doua familie de aparate aerosoli se bazează pe tehnologia cu ultrasunete, cum e un aparat aerosoli Laica. Această gamă de nebulizatoare încorporează un cristal care transformă impulsul electric în vibrații, care exercită asupra medicamentului un efect similar cu cel al valurilor oceanului care se lovesc de stânci. Un aparat aerosoli Laica cu ultrasunete este cel mai indicat atunci când aveți multă flegmă și trebuie să diluați secrețiile bronșice.

Aparete aerosoli cu ultrasunete, rapide și silențioase

În general, nebulizatoarele cu ultrasunete sunt cele mai moderne dintre toate și cu siguranță mai rapide și mai silențioase decât aparatele aerosoli mecanice. După cum știți, cea mai modernă tehnologie este adesea și cea mai puțin economică.

Aparate aerosoli cu ultrasunete portabile

Există și nebulizatoare portabile, foarte utile atunci când sunteți în deplasare sau pur și simplu departe de confortul casei și de nebulizatorul de acasă. Nebulizatoarele portabile, precum un aparat aerosoli Laica, sunt caracterizate prin silențiozitate și portabilitate.

Sunt ideale pentru cei care de obicei nu suportă zgomotul altor nebulizatoare, dar și pentru cei care apreciază un aparat cu aerosoli pregătit de utilizare în orice moment, acasă, la birou sau în concediu. Datorită dimensiunilor lor reduse, aceste aparate aerosoli portabile sunt extrem de ușor de folosit de către persoanele care au nevoie de mai multe ședințe de aerosoli pe zi sau de persoanele care călătoresc frecvent.