Ce te ajută să stai departe de răceală și să previi complicațiile

În plin val de viroze, pentru a sta departe de răceală sau gripă și pentru a evita complicațiile, este necesar să iei măsuri preventive. Protejează-ți organismul și adoptă aceste obiceiuri! 

image

Răceala și gripa sunt infecții virale, cauzate de diferiți virusuri care se pot transmit cu ușurință de la un om la altul prin secrețiile eliminate când cineva strănută, tușește sau vorbește. Aceste afecțiuni sunt întâlnite în orice moment al anului, dar mai frecvente în lunile de iarnă, așa cum este această perioadă. 

Citește și: Ai simptome de răceală? Uite ce medicamente ia deodată un expert britanic de la primele semne! 

Vezi și: Tusea persistă, deși răceala a trecut? Boli care se manifestă astfel

Dacă ai răcit și îți dorești să eviți complicațiile sau, pur și simplu, vrei să stai departe de simptomele virozelor, îți spunem ce măsuri să iei pentru a te proteja. 

  1. Spală-te regulat pe mâini - Igiena mâinilor cu regularitate folosind apă și săpun timp de 20 de secunde este foarte importantă. Dacă nu ai acces la apă și săpun, folosește regulat un dezinfectant de mâini pe bază de alcool. 
  2. Dezinfectează suprafețele - Mânerele ușilor, telefonul mobil, telecomanda televizorului și întrerupătoarele sunt atinse frecvent și pot fi contaminate cu virusuri. Prin urmare, dezinfectarea lor regulată este foarte utilă. 
  3. Odihnește-te - Dacă nu dormi suficient, organismul nu produce suficienți anticorpi care te-ar putea proteja. Corpul are nevoie de somn pentru a lupta împotriva bolilor infecțioase, așa că asigură-te că dormi suficient și că ai un program regulat de somn. 
  4. Mănâncă sănătos și bea multe lichide - Când răcești, pofta de mâncare dispare, însă este necesar să îi oferi organismului nutrienții care îl ajută să se recupereze. Potrivit „Healthline”, cele mai bune alimente pe care le poți consuma atât în prevenirea complicațiilor, cât și în prevenirea răcelii, sunt: supă de pui, ciorbă de oase, preparate care conțin usturoi, apă de cocos, miere, ceai de ghimbir, alimente picante, banane, fulgi de ovăz, iaurt și fructe bogate în vitamina C, precum: fructe de pădure și portocale, avocado și somon. 
  5. Evită spațiile aglomerate - Pentru a reduce riscul infestării, evită contactul cu un număr mare de persoane. Acest lucru îți va oferi protecție în plin val de viroze. 

Sursă foto: Shutterstock