Aceste băuturi au efect antiinflamator!

Sucurile de fructe și cafeaua sunt doar câteva băuturile pe care le prefer mulţi dintre noi, dar, dacă te confrunți cu probleme de sănătate, căutarea unei băuturi delicioase care oferă și proprietăți antiinflamatorii ar putea fi o provocare.

image

Inflamația este un proces normal al corpului. Este modul în care sistemul imunitar răspunde la boli sau germeni. Poate provoca durere, umflare, dar orice disconfort ar trebui să fie ușor. Pentru unii, inflamația apare în țesutul sănătos. Specialiştii în nutriţie spun că există caracteristici nutriționale specifice de care trebuie să ai în vedere atunci când alegi o băutură antiinflamatoare.

Ceaiul verde

Dintre toate băuturile cu efect antinflamator, ceaiul verde este una dintre cele mai cunoscute. Cercetările sugerează că acesta poate reduce inflamația. Un studiu a arătat că persoanele care beau ceai verde în mod regulat au niveluri mai scăzute de proteine ​​C reactive, care sunt indicatori ai inflamației.

De asemenea, este important să pregăteşti ceaiul verde într-un mod care să îi maximizeze beneficiile. După înmuiarea pliculețului de ceai în apă fierbinte, trebuie să lași ceaiul să infuzeze bine. Renunţă la zahăr, pentru a reduce riscul de inflamație cronică.

Ceaiul de ghimbir

Dacă ocoleşti ceaiului verde, dar încă ești în căutarea unei băuturi cu proprietăți antiinflamatorii, ceaiul de ghimbir ar putea fi potrivit pentru tine. În ghimbirul proaspăt se găseşte gingerolul, un alt compus vegetal care, potrivit studiilor, poate ameliora inflamația.

Te-ar mai putea interesa: 3 motive să foloseşti mai des scorţişoară şi de ce este un bun înlocuitor al zahărului

Laptele cu turmeric

Dacă foloseşti deja turmeric atunci când gătești anumite mâncăruri de inspiraţie asiatică, află că acesta conține curcumină, un alt compus vegetal despre care cercetările arată că poate ajuta la reducerea inflamației.

Pe măsură ce toamna se apropie, o băutură tradițională indiană făcută cu lapte încălzit, turmeric și alte condiment, numită „laptele de aur”, este o opțiune excelentă pentru a te relaxa şi a reduce inflamaţiile.

Vezi şi: Laptele de aur, băutura care te scapă de obezitate, insomnii şi boli de ficat

Sucul de rodie

Şi antioxidanții ajută la combaterea stresului oxidativ, reducând inflamația din organism. O băutură bogată în antioxidanți este sucul de rodie, care conține și compusul vegetal punicalagin. Acesta se găsește în fructele, frunzele și cojile de rodie şi are proprietăți antiinflamatorii.

Pont

Alte băuturi care conțin antioxidanți sunt sucul de struguri, cafeaua și vinul roșu

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg