Seminţe cu puternic efect antiinflamator. Cum să foloseşti amarantul?

Cunoscute sub numele de amarant, Amaranthus este un gen de plante perene anuale. Unele specii cultivate ca legume cu frunze, pseudocereale și plante ornamentale. Ca pseudocereale, ajută la prevenirea inflamației datorită conținutului de antioxidanți.

image

Amarantul aduce nu doar un plus de antioxidanţi, ci şi proteine şi fibre care mențin aportul de calorii şi un nivel normal al colesterolului și glucozei. Mai mult, conţine oxalați care pot împiedica metabolismul altor elemente nutritive. O cană de amarant îţi oferă circa nouă grame de proteine și cinci grame de fibre. O serie de micronutrienți importanți se mai găsesc în amarant, cum ar fi magneziul, fierul, manganul și fosforul. Acestea sunt implicate în producerea ADN-ului, contracția musculară, sănătatea oaselor și funcționarea creierului. Consumul de amarant poate ajuta și la pierderea în greutate.

Ce efecte nedorite poate avea consumul de amarant

Cum amarantul nu are gluten, dar oferă o cantitate mare de fosfor, oricine are boli de rinichi ar trebui să fie precaut cu privire la cantitatea consumată zilnic. Amarantul nu trebuie consumat crud din cauza conținutului său de oxalați și nitrați care se reduc la gătit.

Te-ar mai putea interesa: 5 cele mai bune seminţe pentru sănătate

O porție de amarant reprezintă o cană. Pot fi consumate până la unsprezece porții de cereale pe zi. Cu toate acestea, se recomandă o dietă cât mai diversă.

Info

Este una dintre cele mai bogate surse de calciu, de aceea, poate ajuta la prevenirea osteoporozei.

Cum să consumi seminţele de amarant

Amarantul este un înlocuitor bun pentru orez, cuscus sau paste. Pentru a înlocui orezul, este nevoie să pui două-trei căni de apă la o ceaşcă de amarant şi să le laşi la fiert aproximativ 20 de minute.

Seminţele de amarant se pot folosi într-o varietate de moduri:

1. Fierbi semințele în apă sau lapte pentru a face un terci fierbinte pentru micul dejun.

2. Sub formă de supă sau pilaf. Fierbi amarant în bulion pentru a adăuga elemente nutritive importante la o bază de supă sau pentru a face pilaf.

Vezi şi: Seminţele despre care se spune că pot combate cancerul. Au beneficii miraculoase

3. Pentru brioşe, biscuiţi sau prăjituri fără gluten, sub formă de făină.

4. Adaugă-le în pâine, dacă o prepari în casă. Va da o aromă ca de nucă.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 1316292563 jpg
Exercitii pentru barbia dubla  Sursa foto shutterstock 2399863527 jpg
școlar  foto   Shutterstock jpg
Tocana de legume  Sursa foto shutterstock 713004241 jpg
Cum poate magneziul reduce simptomele sindromului premenstrual la femei jpg
Cadou femeie 2448635887 jpg
Metode antistres detoxifiere mentala  Sursa foto shutterstock 2500322713 jpg
shutterstock 2045104589 jpg
shutterstock 2169907187 jpg
Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg