Seminţe cu puternic efect antiinflamator. Cum să foloseşti amarantul?

Cunoscute sub numele de amarant, Amaranthus este un gen de plante perene anuale. Unele specii cultivate ca legume cu frunze, pseudocereale și plante ornamentale. Ca pseudocereale, ajută la prevenirea inflamației datorită conținutului de antioxidanți.

image

Amarantul aduce nu doar un plus de antioxidanţi, ci şi proteine şi fibre care mențin aportul de calorii şi un nivel normal al colesterolului și glucozei. Mai mult, conţine oxalați care pot împiedica metabolismul altor elemente nutritive. O cană de amarant îţi oferă circa nouă grame de proteine și cinci grame de fibre. O serie de micronutrienți importanți se mai găsesc în amarant, cum ar fi magneziul, fierul, manganul și fosforul. Acestea sunt implicate în producerea ADN-ului, contracția musculară, sănătatea oaselor și funcționarea creierului. Consumul de amarant poate ajuta și la pierderea în greutate.

Ce efecte nedorite poate avea consumul de amarant

Cum amarantul nu are gluten, dar oferă o cantitate mare de fosfor, oricine are boli de rinichi ar trebui să fie precaut cu privire la cantitatea consumată zilnic. Amarantul nu trebuie consumat crud din cauza conținutului său de oxalați și nitrați care se reduc la gătit.

Te-ar mai putea interesa: 5 cele mai bune seminţe pentru sănătate

O porție de amarant reprezintă o cană. Pot fi consumate până la unsprezece porții de cereale pe zi. Cu toate acestea, se recomandă o dietă cât mai diversă.

Info

Este una dintre cele mai bogate surse de calciu, de aceea, poate ajuta la prevenirea osteoporozei.

Cum să consumi seminţele de amarant

Amarantul este un înlocuitor bun pentru orez, cuscus sau paste. Pentru a înlocui orezul, este nevoie să pui două-trei căni de apă la o ceaşcă de amarant şi să le laşi la fiert aproximativ 20 de minute.

Seminţele de amarant se pot folosi într-o varietate de moduri:

1. Fierbi semințele în apă sau lapte pentru a face un terci fierbinte pentru micul dejun.

2. Sub formă de supă sau pilaf. Fierbi amarant în bulion pentru a adăuga elemente nutritive importante la o bază de supă sau pentru a face pilaf.

Vezi şi: Seminţele despre care se spune că pot combate cancerul. Au beneficii miraculoase

3. Pentru brioşe, biscuiţi sau prăjituri fără gluten, sub formă de făină.

4. Adaugă-le în pâine, dacă o prepari în casă. Va da o aromă ca de nucă.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png